3a_mkn7koРуско семейство с две деца – на 1,5 и 4 г., пропътува 7000 км на автостоп от планината Алтай до Пловдив.

За около 40 дни Саша и Наташа Иванови са пропътували разстоянието до България. В понеделник пътешествениците стигнаха до Пловдив и отседнаха в близкото село Белащица, съобщи “Марица”.

Семейство Иванови обитават куполен дом в Алтайското екологично поселение Ча Чжаевка, което те самите са основали преди няколко години. Двамата са написали няколко книги, в които са отразили своя практичен опит по теми като устойчив начин на живот, строеж на куполни домове, живот в съобщество, устойчива икономика и енергетика.

Александър и Наташа ще бъдат в България до 5 февруари. Днес те ще се срещнат с хора от района на Пловдив, които се интересуват от живота в екоселища и споделени общности. След това ще минат през Чепеларе и Батак.

На 3 февруари ще имат още една подобна среща в София. Целта на младото семейство е да пътешества, да се среща със съмишленици и да споделя опит.

В профила си в социалната мрежа ВКонтакте, Александър Иванов споделя снимка на домашна бира и пише: “Тук в Пловдив си варят домашно пиво в тенджера. Не съм специалист в това, но е вкусно. Записах си рецептата“.

източник: dnes.dir.bg/