Сега четете
Преглед на печата – 28 януари

Преглед на печата – 28 януари

„Монитор“: 43-то НС: 336 закона и 293 часа парламентарен контрол

Точно 336 закона е приело 43-то Народно събрание от началото на мандата си през 2014 година до своето закриване преди ден. Това показва справка за работата на парламента, Депутатите са гласували още 392 решения, 3 обръщения и декларации. За малко над две години парламентът е имал точно 296 заседания, а 22 от тях са били извънредни. Внесените закони са 708, а 407 от тях са дело на народни представители. Депутатите са задали над 4000 въпроса и 262 питания към министрите, а използваното време за парламентарен контрол по време на мандата е 293 часа и 40 минути.

Регионалният министър Лиляна Паавлова е била затрупана с най-много въпроси от депутатите – общо 425. След нея се нарежда финансовия министър Владислав Горанов, който е питан 414 пъти от народните избраници.

„Труд“: Честни избори обеща Румен Радев

Борисов препоръча служебните министри да „разровят всичко, за да спрат спекулациите по темата“

„Основната мисия на служебното правителство е организирането, подготовката и провеждането на свободни и честни избори. Те трябва да позволят на българските избиратели да заявят ясно своята воля. Служебното правителство трябва да предприеме всички необходими мерки за недопускане на изборни манипулации и действия, опорочаващи изборния процес.“ Това заяви при представянето на служебното правителство президентът Румен Радев.

„24 Часа“: Румен Овчаров: Ситуацията в енергетиката е напрегната

БСП не чертае апокалипсиси и не всява паника. Тя просто изнесе фактите. Състоянието на системата на енергетиката е критично. Това каза пред bTV бившият министър на икономиката и член на БСП Румен Овчаров. „Днес има малко светлинка в тунела и тя е от слънцето. Ако утре обаче тръгнат мъглите това няма да е така“, предупреди той. „Системата няма резерви, заради което се намалява напрежението“. Според него електромерът на всеки от нас ще се върти повече и всеки ще плаща повече. „Хората трябва да знаят, че ситуацията е напрегната“, каза Овчаров. Той попита защо складовете с въглища имат запас за два дни, вместо за 14. „Защо са празни язовирите?“попита още той. „Явно някой не си е свършил работата“.

„Сега“: Радан Кънев огорчен от решението на „Да, България“

Радан Кънев се изненада от решението на новата партия „Да, България“, с лидер Христо Иванов, да не участва в предизборна коалиция. В социалните мрежи Кънев обвини „политическите си приятели“ от „Да, България“ в липса на такт и зрялост. Той написа:

Вижте и

„Очаквах смелост, зрялост и решителност от всички политически съратници за обща битка за радикална съдебна реформа и изкореняване на корупцията.

Научих от медиите, че Христо и групата около него отказват да се включат в тази битка заедно с нас. Всеки сам решава докъде му стигат силите. Желая успех. Днес обаче има нужда от смелост и решителност. Нова Република вече започна битка – битката е тук и сега. Не е някъде в неясното бъдеще, когато пораснем.

„Сега“:Надал спря Димитров в трилър на 1/2-финалите на Australian Open

Сензационната серия от победи за Григор Димитров в началото на тенис сезона приключи на 1/2-финалите от Откритото първенство на Австралия в Мелбърн. Днес 25-годишният хасковлия изигра още един славен мач, но отстъпи пред Рафаел Надал с 3:6, 7:5, 6:7 (5), 7:6 (4), 4:6 и пропусна шанса да стигне до първи финал в Големия шлем. Това бе първото поражение на българина през 2017 г. след 10 поредни победи, първите пет от които му донесоха титлата от турнира в Бризбейн. В неделя Надал ще се изправи срещу своя исторически съперник Роджър Федерер в спор за титлата от Australian Open.

Днешният двубой на препълнения централен корт „Род Лейвър Арина“ продължи почти 5 ч. и премина през куп драматични обрати. В откриващата част Надал направи единствения пробив в 4-тия гейм. До края на сета той не даде шанс на българина да достигне до точка за пробив и го затвори за 35 мин. В първия сет Григор направи 4 аса, срещу 2 на Надал, но вкара по-малък процент първи сервиси – 65% срещу 71%. Надал спечели 90% от точките при при пласиран първи сервис, докато българинът 77%. Димитров има предимство при печелившите удари – 11 срещу 8 на испанеца, но пък направи 7 непредизвикани грешки, при едва 2 на Надал.

Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.


© 2022 Всички права запазени!
Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре