1485525584
 Във връзка с интереса на няколко инвеститори, CEZ Group е решила да проучи пазара във връзка с капиталовите си инвестиции в България. Това съобщи CEZ Group на сайта си.

В България CEZ, a.s. има разпределителна компания, краен снабдител и търговец с електроенергия на едро. Освен това, в България CEZ a.s. притежава въглищната централа Варна с инсталирана мощност от 1265 MW, както и две централи с възобновяеми източници, се посочва още в него.

Припомняме, че ТЕЦ „Варна“ в момента е спряна, защото чешката компания не направи модернизация на централата след като се промениха регулаторните условия у нас. Дъщерната компания „ЧЕЗ Електро“ е доставчик на електроенергия на над 2 млн. души в Западна България.

Междувременно центърът на София остана временно без ток заради изключване на подстанция на ЕСО. Прекъсването на електрозахранването в централната градска част на София и южните райони е било вследствие на изключване на подстанция на държавния Електроенергиен системен оператор /ЕСО/, съобщават от пресцентъра на “ЧЕЗ България”.

Пресцентър на ЧЕЗ България
моб. 0889105829
моб. 0888959248
е-mail: communications@cez.bg