Журналистът Иван Гарелов става медиен съветник на служебния премиер Огнян Герджиков. Самият той потвърди новината пред журналисти.

Мария Цанкова ще бъде пък шеф на правителствената пресслужба.

„Не се наложи да ме уговаря дълго. Имам отношение към него и усилията на президента. Всичко това е в тон с моите разбирания и гражданската ми позиция“, потвърди пред NOVA Гарелов.
„Огнян Герджиков е човек на словото и трудно някой може да го моделира. Може би у нас част от журналистите нямат чувство за хумор и невинаги го разбират. Предполагам, че той ще запази тази си същност“, заяви още журналистът.

Новият директор на правителствената пресслужба на служебния кабинет на премиера Огнян Герджиков е Мария Цанкова, дългогодишен журналист в БНР и Дарик радио.

Иван Гарелов е роден на 6 февруари 1943 г. в Смилец, област Пазарджик. Завършва Софийския държавен университет със специалност журналистика. Между 1967 и 1969 година работи в Първо управление на Държавна сигурност, а след 1970 година е нещатен сътрудник на службите.
Той е работил като разузнавач от 1967 година, като през 1968 е минал курс за квалификация в СССР.

От 11 септември 2000 г. е на работа в Нова телевизия като шеф на „Новини и актуални предавания“, но е уволнен на 14 септември 2001 г. През 2004 г. стававодещ на телевизионната игра „Вот на доверие“ по bTV.

Водещ е на играта до 31 декември 2006, когато официално е свалена от ефира на bTV. От октомври 2013 до юни 2014 година води предаването „Оригиналът“ по TV7, заедно с Елена Йончева.