Сега четете
Гръцки фермери нападнаха български журналисти

Гръцки фермери нападнаха български журналисти

grycki-fermeri-zaplashili-sys-samorazprava-bylgarski-jurnalisti-426705

Български журналисти са били заплашвани със саморазправа от страна на разгневени фермери край гръцкия град Серес, съобщи БНР.

Журналистите, които са били в командировка в района на граничния пункт „Кулата-Промахон“, са решили да проверят какви са протестните нагласи на гръцките фермери в граничните селища на южната ни съседка. Когато пристигнали в района на Серес, станали свидетели на опитите на протестиращите да блокират с трактори главния път Е-79.

Земеделците, които от няколко дни започнаха да излизат по пътищата в знак на протест срещу данъчната и пенсионна политика на правителството, са разположили техника в района на Левконас, където има и полицейски части, за да улесняват трафика на преминаващите моторни превозни средства, съобщава изданието Нюз.ин.

Преди дни нашите превозвачи обявиха, че ще отвърнат с контраблокада, ако бъде затворена границата от гръцка страна. В момента пункта Кулата – Промахон работи нормално.

Специалните части на полицията в Гърция направили заграждение с автобуси и джипове и затворили пътя за всички автомобили.

Разгневени, фермерите се нахвърлили върху българските телевизионни екипи със заплахи, дори успели да унищожат част от оборудването на камерите.

Вижте и

Засега полицията в Гърция успява да предотврати придвижването на земеделските машини към българската граница, но фермери от близките до Промахон села са категорични, че нищо не може да ги спре и ако не с тракторите, ще блокират района с жива верига.

Гръцките фермери са в стачна готовност, опасността от блокада на границата с България остава висока, каза Иван Петрински, редактор на атинския вестник „Български новини“.

По думите му гръцките фермери ясно са заявили намерението си да повторят миналогодишните събития по границата, като е имало опит за струпване на трактори край Промахон.

Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.


© 2022 Всички права запазени!
Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре