Сега четете
„Площад Славейков“ спря коментарите на сайта си

„Площад Славейков“ спря коментарите на сайта си

slaveikov-ploshtad-645x390От днес „Площад Славейков“ затваря своя форум за коментари, обяви Диляна ДИМИТРОВА, главен редактор на „Площад Славейков“. Занапред читателите може да публикуват своите позиции в страниците на медията във Фейсбук и в Туитър.

Ето какво обявиха още:

Решихме, че по-важна за нас е културата, а културният тон все повече липсва в коментарите под нашите статии. Не сме социална мрежа, а и не искаме да бъдем.

Този вариант за обратна връзка с читателите отдавна се е изродил. Дискусията под статиите се е превърнала в трибуна за реч на омразата, стига се до лични нападки срещу авторите и останалите участници в разговора. Особено жестоки са коментарите срещу непопулярна позиция, авторът ѝ нерядко е подлаган на словесна саморазправа. При това дебатът е при неравни условия – авторът и някои коментиращи участват с имената си, а други са скрити зад анонимни профили. Това противоречи на идеята, с която бе създаден „Площад Славейков“: да бъде зона за култура в най-широкия смисъл.

Вижте и

Вие, все пак, ще имате възможност да взимате думата на територията на сайта и занапред – в рубриката „На Площада“ съществува възможност да станете наши автори. Немалко от коментарите заслужават отделна публикация. Пишете ни! Ако текстовете ви са с оригинална теза, добре аргументирани и не съдържат обидни квалификации – те ще намерят място при нас.

 

Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.


© 2022 Всички права запазени!
Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре