radev-ekip

Хората, които ще са част от екипа на президента Румен Радев, присъстваха днес на церемонията по сдаването на властта в Гербовата зала на президентството.

Сред тях бяха журналистът Иво Христов, чието име е спрягано за началник на кабинета, Елена Йончева, която ще е най-вероятният прессекретар, както и полковник Димитър Стоянов, за когото се знае, че ще бъде главен секретар.

 

Името на бившия кмет на с Труд Николай Копринков е спрягано за секретар по регионална политика. До името на Копринков се е стигнало, след като Костадин Паскалев е отказал на Радев да е регионален министър.

В интервю за националната телевизия Радев заяви, че ще разчита на експерти за служебното правителство, което ще назначи.

Той беше категоричен, че няма да иззема функциите на премиер и няма да се бърка в работата на който и да е кабинет.

Искам това да бъде едно ефективно правителство, което да преведе България в тези наистина няколко трудни месеца до следващото легитимно избрано правителство. Затова ще разчитам на експерти.

Трябва да е ясно, че служебното правителство няма задача да изработва политики, то просто трябва да управлява държавата до следващото правителство, каза той пред БНТ. Той заяви, че има с кого да се посъветва за правителството и приема като голям плюс това, че не е политически обременен.

 

източник: zarata.org