Mtel Sport 1Mtel Sport 1 открива своето първо футболно студио с мач от холандското първенство. Още в първия ден от своя старт на 14 януари, телевизионният канал ще предложи на феновете да видят на живо двубоя от Ередивизи „ПСВ Айндховен” – „Екселсиор”.

Началото на двубоя е в 20:45 часа българско време, а коментарното студио започва 15 минути по-рано. Водещ ще бъде спортният специалист Виктор Врачев, а гост-анализатор ще е бившият национален вратар Йордан Господинов.

Дебютният футболен двубой в програмата на Mtel Sport 1 е важен и за двата отбора – при победа „ПСВ Айндховен” ще има шанс да измести от второто място „Аякс” и да попадне в зоната даваща право на участие в „Шампионска лига”. „Екселсиор” пък ще търси начин да укрепи своите позиции извън зоната на изпадащите.

Програмата на спортните канали на Мтел ще се излъчва изцяло на български език най-голямото разнообразие от спортни състезания и първенства в ТВ ефира у нас: 24 часа на ден, седем дни в седмицата, 18 000 часа годишно футбол, тенис, волейбол, баскетбол, бойни, моторни, екстремни спортове, лека атлетика, хокей, голф и много други. Осем хиляди часа в програмата на каналите ще са отредени за преки предавания, като преди и след най-интересните от тях ще има коментарни студия. Българската аудитория ще има възможността за първи път да види и първокласните ММА състезания от UFC и стартовете на Nascar Sprint Cup.

До 31 март клиентите на телевизия от Мтел и blizoo ще могат да гледат Mtel Sport 1, Mtel Sport 2 и EDGEsport безплатно. След тази дата те ще могат да включат каналите като добавка към редовния си месечен абонамент.

За всички абонати на Mtel NOW достъпът до каналите ще е безплатен и след 1 април.