Сега четете
Никола Саркози ще кара уникален БГ велосипед

Никола Саркози ще кара уникален БГ велосипед

IMG_0066_L_400Бившият президент на Франция Никола Саркози получи подарък – уникален български велосипед Shockblaze SI, произведен специално за него в пловдивския холдинг „Макс Европа“. Холдингът е не само най-крупният производител на велосипеди в България, но и един от най-големите в Европа.

Подаръкът бе връчен на Саркози в офиса му в Париж от мениджъра по маркетинга и рекламата в „Макс Европа“ Димитър Червенков и от бизнесмена Даниел Димов. Саркози е останал силно впечатлен от велосипеда и дори е изразил желание да съоръжи охраната си с български колела, произведени в „Макс Европа“. Президентът е известен почитател на велосипедите, следи редовно колоездачната Обиколка на Франция и при всеки удобен случай сам върти педалите.

Българският велосипед Shockblaze S1 отива при изключително подходящ човек, твърдят от екипа, създал уникалното возило. Отива при човек, който е допринесъл за развитието на велосипедната индустрия и гледа на колоезденето като начин на живот и спорт. Никола Саркози е човек, който има способностите и уменията да оцени най-точно възможностите на велосипеда, както и да сподели по този начин с нас и голямата си любов към велосипедите.

Shockblaze S1 е единствен по рода си бутиков шосеен велосипед. Изключително леката и уникална карбонова рамка е изработена с последно поколение монококова технология за комбиниране на карбонови слоеве за подобрена издръжливост и перфектна геометри. Аеродинамичната й форма намалява значително въздушното съпротивление, а изтънените подседалкови тръби с геометрична форма абсорбират голяма част от вибрациите на неравния терен.

Перфектният велосипед не се създава само и единствено от подходяща рамка. Другият основен аспект са умело подбраните компоненти. За постигането на върхови резултати е необходимо да бъдат използвани само и единствено компоненти от най-високия клас за шосеен велосипед, а именно – груп сега на SHIMANO – DURA ACE Di2. Специфичното, което отделя този груп сет от останалите, е изключително прецизното превключване, което се осъществява с помощта на електронен механизъм, гарантирайки перфектната предавка в най-подходящия момент.

Олекотеният курбел с 52 и 36 зъба осигурява здравина и голям въртящ момент, подходящ както за високи скорости при спускания, така и за леко въртене при изкачвания. В комбинация с олекотения зъбен блок от серията на SHIMANO-DURA ACEDi2c1l предавки, единственият по рода си модел на Shockblaze S1 предоставя множество възможности за „правилната скорост“ на въртене.

Не на последно място са технологиите, които екипът на Shockblaze успешно използва за създаване на единствения по рода си шосеен велосипед S1. Интегрираните в рамката кабели за скоростната система, карбоновият dropout за захващане на дерайльора са гаранция за подобрена здравина, за аеродинамика и ниско тегло. Създаването на Shockblaze S1 е плод на дълги и напрегнати дни и часове работа на най-добрите специалисти от „Макс Европа“.

Вижте и

Като резултат, Road Race моделът Shockblaze SI е едно от най-върховите им постижения. Отправна точка в професионалната им философия е да продължават да се опитват да създават перфектния велосипед, който да отговаря на нуждите и на най-взискателните колоездачи. Велосипед, който да доставя несравнимо удоволствие от колоезденето и да съдържа в себе си най-новите технологии и иновации.

 

източник: сп. Авто мото свят

Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.


© 2022 Всички права запазени!
Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре