Сега четете
Голотата днес не е догмата, каквато беше на времето

Голотата днес не е догмата, каквато беше на времето

vrabchev_3201Все повече хора в наши дни си правят предизвикателни и дори голи снимки, които изпращат на любимите си. Това каза пред Дарик професионалният фотограф Георги Врабчев, който е снимал и за големи еротични издания.

По думите му голотата е форма на себеизява и по тази причина много хора се осмеляват да се увековечат с оскъдно облекло. Голотата днес не е такава догма, каквато е била преди години, категоричен е фотографът.

Според Георги Врабчев хората не са толкова зле настроени към решението на човек как да постъпи със себе си.

„В интернет можете да видите какви ли не хора, които са си направили такива снимки. Някои от тях хакнати от разни хакери, други сами са си ги пуснали. Не мисля, че има дотолкова значение как изглеждаш, за да се снимаш гол. Това е някаква форма на себеизява. Когато ходим на море, няма никакво значение как сме. Всички се снимат на морето значително по-разсъблечени, отколкото са в ежедневието. Иначе да застанат пред фотограф, дали професионален или любител, да, много хора се притесняват. Голяма част от тях се притесняват от това, че тези фотографи са виждали невероятни модели, но това няма никакво значение. В една снимка е много по-важно вътрешното излъчване на човека, отколкото физическата красота“, коментира фотографът.

По думите на Врабчев много често пуританите, които осъждат поведението на останалите, крият по-тъмни мисли.

„Аз не мисля, че останаха много хора, които не са го правили. Най-малкото да го покажат на някой близък свой човек. В интернет снимките стават все по-разголени. Не казвам, че масата снимки са такива, но почти всеки пуска нещо по-провокативно. И нещата ескалират – колкото повече хора го правят и се разсъбличат, толкова повече започва това да се случва и сред приятелите. Това не е толкова голям проблем, ние сме се родили голи, дрехите са нещо, което ние сме измислили. И хората осъзнават, че голотата не е такава догма каквато беше на времето, както са ни учили“, коментира той.

Хората осъзнават, че не би било редно да съдят другите, след като знаят, че и те самите имат еротични фотоси например, отбеляза още Георги Врабчев.

g_vrabchev

Георги Врабчев завършва Архитектура в Университета по Архитектура, Строителство и Геодезия гр. София през 2000 г. По време на следването си, изучава усилено работа с компютърна графика, за да я използва в създаването и визуализирането на проектите си. През 1997 г. създава първата архитектурна анимация реализирана в Университета. Това определя и неговата бъдеща реализация. През 2001 г. съвместно с Руси Христов, Георги Димитров и Николай Михайлов основават студио „Dynamate“, в което скоро след това остават само Георги Врабчев и Руси Христов. Двамата създават множество реклами, за известни компании като Мтел, Лукойл, Нестле, Данон, Амстел, Пиринско и др. Освен рекламите, студиото създава специални ефекти в телевизионни продукции. Тяхна е една от първите типажни анимации със синхрон на говора за предаването „Шаш“ през 2002 г.

С годините участват в създаването на огромен брой архитектурни визуализации и анимации за страната и чужбина. Екипът се разраства до 25 човека, с представители извън България.
През 2008 г. Георги Врабчев се отделя от студиото и основава свое самостоятелно – Студио Врабчев, което продължава да работи в сферата на архитектурната анимация, специалните ефекти, телевизионна реклама.

Вижте и

Студиото е първото създало стереоскопични анимации и видеопрезентации в България. На 14.10.2009 г. съвместно с Радослав Марков реализират прожекция на първите стереоскопични проекти в кино Синеплекс, включваща заснети материали, рекламни клипове, архитектурни анимации, 3D кинозаставки за кино Синеплекс и кино Арена, които и до днес се излъчват преди 3D прожекциите на филми в салоните.

Георги Врабчев участва усилено и в създаването на филма „Операция Шменти Капели“ на Владислав Карамфилов – Влади Въргала, от самото начало на проекта, до неговото приключване, като работи основно по визуалните ефекти, както и на терен с различни задачи в заснемането му. Визуалните ефекти реализира като супервайзер и главен аниматор, заедно със Силвия Димитрова, Станислав Бончев и Евгени Дамянов, като заедно се обединяват под името „Live Pixels Studio“.

През 2011 година, Георги Врабчев режисира клипа към песента на Хонн Конг „Шменти Капели“, от саундтрака към едноименния филм, който е първият от поредицата видеоклипове на различни групи и изпълнители, като Хонн Конг реализира още 2 клипа под негова режисура – „Като Лято“ и „Гимназията“. Следват клипове за „Отряд 13“ – „Отбора на затвора“, G.Rock и Ели Раданова с „Freedom Call“, Rachael с „Копнеж“. Той режисира също така рекламните клипове за Световната купа по художествена гимнастика, провела се през 2012 г. в София, както и клип за световното първенство по бокс за младежи, което ще се проведе през 2014 г. също в София.

В момента работи по новата трилогия „Fatal Sin“, който е под негова режисура, а идеята измислят заедно с Ники Станчев и Дамян Николов. Първата част на филма, със заглавие „Kill Me If You Want“ се очаква през 2014 г.

Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.


© 2022 Всички права запазени!
Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре