Създаденото миналата година подразделение на американската компания Facebook “Билдинг 8” разработва нова технология за четене на мисли, предаде ТАСС.

Интернет изданието на “Бизнес инсайдър” обърна внимание на обява за свободни работни места, публикувани неотдавна в социалната мрежа.

Екипът на “Билдинг 8” търси “инженер по интерфейса между мозък и компютър” с научна степен доктор по невробиология, както и “инженер по визуализиране на мозъка” за работа по проект в областта на “неинвазивната технология на невровизуализацията”.

Според обявата работата на “Билдинг 8” е фокусирана върху “създаване на “нови технологически продукти за напредък в рамките на мисията за свързване на света”.

От компанията отказаха да коментират информацията за предлаганите работни места. През 2015 г. обаче създателят на Facebook Марк Зукърбърг каза, че “някой ден ще можем да си предаваме мисли един на друг директно с помощта на технологиите”.

През август миналата година компанията Facebook откри производствената лаборатория “Зона 404”, оборудвана с машини и съоръжения за производство на прототипи за технически иновации.

Мениджърът в компанията Линдзи Амос каза, че в задълженията на лабораторията влиза по-бързата изработка на прототипи на устройства за компанията, в това число и за подразделението “Билдинг 8”.

източник: dnes.bg