Сега четете
За Хитрино свирят и пеят „Веселите музиканти“

За Хитрино свирят и пеят „Веселите музиканти“

16.01На концерт „Веселите музиканти“ кани малки и големи Софийската филхармония на 16 януари, понеделник, от 19 ч. в зала „България“. Атрактивната програма изкушава с композиции, фантазии, игри и импровизации от и с участието на Константин Владигеров – пиано, Александър Владигеров – тромпет и флюгелхорн, Стоян Янкулов – ударни, Недялко Недялков – кавал, Димитър Карамфилов – контрабас.

Комичният мюзикъл „Веселите градски музиканти“ на Александър Владигеров тази година навършва 45 години. Талантливите наследници на известната музикална династия Владигерови – Александър и Константин, възраждат историята, вдъхновена от „Бременските музиканти“ на Братя Грим, поверявайки ролите на прекрасни певци и изключително артистични изпълнители в забележително забавните роли: Маестро Магаре – Рашко Младенов, Маестро Куче – Борислав Веженов, Маестра Котка – Прея, Маестро Петел – Денко Проданов. Оркестърът на града, Софийска филхармония, ще бъде дирижиран от Любомир Денев-Младши.

Софийската филхармония, с мисъл и съпричастие към пострадалите в трагедията в Хитрино, обяви цени за този концерт, по-ниски от обичайните за нейните събития – 6 лв. за всички зони в залата. Тя призовава публиката да дари разликата до редовните цени на билетите в специално поставената урна в централното фоайе на залата. Средствата ще бъдат предадени на Червения кръст за подпомагане на пострадалите.

Всеки от музикантите Александър и Константин Владигерови има свой самостоятелен път, но съвместните им проекти са изключително интересни с представянето на традициите и творческия път на фамилия Владигерови. В концерта ще чуем и смятаните за първи по рода си джазови композиции на Панчо Владигеров.

Любомир Денев-младши е главен диригент на Филхармония „Пионер“. Той е и талантлив композитор – пише симфонична и инструментална музика, както и музика за игрални, документални и анимационни филми и компютърни игри.

Стоян Янкулов разчупва и разширява традиционния начин на свирене на барабани и прилага нови техники и нестандартни музикални идеи. Съчетава автентичния фолклор с нови изразни средства и разкрива неограниченото разнообразие и емоционалност на уникалната българска култура.

Вижте и

Освен като едно от най-известните имена в българския театрален афиш, завършилият Националното музикално училище Рашко Младенов е известен като най-добрия музикант между артистите и най-добрия артист между музикантите. Незабравими остават първоаприлските концерти, в които той, Ицко Финци, Николай Бинев и Тодор Колев доказваха, че артистичното и музикалното майсторство се обогатяват взаимно по уникален начин.

Недялко Недялков обикаля международните сцени със своя кавал и участва в проекти, които представят по майсторски начин многообразието на българския фолклор. Младите Прея, Димитър Карамфилов и Борислав Веженов вече са подали сериозна заявка за забележителна театрална и музикална кариера.

Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.


© 2022 Всички права запазени!
Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре