980x551_1484043624

Видеооператорът Асен Петров е полетял от над 20 метра височина от жилижен блок на ул. „Милотин Миланкович“ 30 в сръбската столица Белград. Трупът на младежа е бил открит още на 4 януари, в 23.40 пред сградата, като в продължение на пет дни, по необясними причини, сръбските власти са криели смъртта на Петров.

В момента тленните останки на оператора са в моргата, като криминалистите са започнали разследване. Работи се по стандартната версия за самоубийство, но ченгетата са на мнение, че най-вероятно българинът е бил убит, пише столичен всекидневник.

Трагичната развръзка идва, след като Асен бе обявен на 9 януари от близките си за издирване. Броени часове след това сръбските власти се свързват с българското посолсво в Белград и съобщават трагичната вест. Оттам потвърдиха информацията.

Мистерията с изчезването и смъртта на Асен се заплита още с тръгването му за Белград, където е отишъл на почивка. Той обяснил на роднините си, че заминава с приятели и ще се придвижват с две коли. Вместо това Петров пристига в западната ни съседка със самолет.

Използвал е услугите на сайта Airbnb, чрез които е направил двудневна резервация на апартамент. В нея е посочил имената на Борислава Ненкова и Михаела Маринова като свои придружители.

От публикации на негови приятели в интернет става ясно, че никой не познава тези две момичета и няма техни кординати. Девойките обаче са се прибрали сами в България. Заради това те не са били обявявани за издирване и полицията не знае нищо за тях.

След пристигането си на летището в Белград Асен и компанията му били откарани с кола срещу 30 евро, осигурена от собственика на жилището, в което отседнали. Ден преди да си тръгнат, на 4 януари, хазяинът е писал на младежа дали иска да се възползва пак от колата, която да го върне на летището. Отговор не е получен.

На следващия ден собсвеникът отишъл да види състоянието на стаята, тъй като тогава Петров трябвало да я напусне. Тя била подредена и изчистена, а от гостите нямало и следа. Все още не е ясно как и поради каква причина Асен се е озовал на ул. „Милотин Миланкович“ №30 и какво е правел там.

„Не мога да повярвам! Това беше най-добрият и сърцат човек, който съм срещал през живота си. Обичаше живота и се възползваше от всяка възможност, която той му предоставяше. Невъзможно е да се е самоубил“, коментира с прискърбие пред „България Днес“ приятел на оператора, помолил за анонимност.