Сега четете
Грешка на втория пилот била причината за катастрофата на руския Ту-154

Грешка на втория пилот била причината за катастрофата на руския Ту-154

Според версията на руският сайт LiveNews това е причината на руския самолет над Черно море, недалеч от Сочи, която се случи на 25-и декември. Това показвало разследване на руските военни експерти за причините, довели до трагедията, при която загинаха 92 души. Сред тях са били членове на военния хор „Александров“ и журналисти.

Ето и публикуваната днес версия:

На третата минута от началото на полета, когато самолетът се е намирал на 450 метра от пистата на летището край Сочи и е бил вече над Черно море, са сработили датчиците, показващи устойчивостта му. Тогава рязко самолетът започва да губи височина, заради проблеми със закрилките.

Това пишат днес медиите в Москва, като цитират заключенията на експертите от руското военно министерство, което разследва катастрофата с ТУ-154.

Вижте и

По мнението на специалистите, това е станало, след като вторият пилот – 33-годишният капитан Александър Ровенский вместо да прибере шасито, е прибрал задкрилките. От това самолетът е навлязъл в критичен ъгъл на полет, екипажът се опитал да насочи машината да се изравни успоредно със земята, но вече било късно.
За критичната ситуация роля има и претоварването на Ту-154. Багажното отделение било препълнено до краен предел. За това говори и фактът, че първо при падането опашката на самолета се отделила от него, след което и дясното крило на самолета се е отделило и е паднало в морето.
Машината не можело да бъде спасена – не достигала скорост и височина. Опашната част първа се докоснала до водата, а след това Ту-154 с голяма скорост се ударил в морето с дясното си крило и се разпаднал.
По думите на източника, извънредната ситуация била абсолютно неочаквана за екипажа: в първите секунди командирът на самолета – 35-годишният майор Роман Волков и вторият пилот Александър Ровенский се стреснали, но бързо се съвзели и до последните секунди се опитвали да спасят самолета.

В същото време обаче преди дни експерт в авиационното дело заяви пред независимия телевизионен канал РБК, че е възможно на борда да е имало взрив, тъй като вероятно самолетът е бил натоварен и с въоръжение за руската база в Латакия, Сирия, накъдето е пътувал. Той изключи възможността да става дума за терористична атака срещу самолета.

Публикацията на LiveNews бе опровергана от комисията по разследване на инцидента. Пред ТАСС от комисията заявиха, че още няма никакво заключение за причините на катастрофата и разследването продължава.

Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.


© 2022 Всички права запазени!
Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре