Българското Външно министерство ще отправи остър протест пред сръбските власти, които цели 5 дни са забавили информацията, че операторът Асен Петров е мъртъв.
Вчера от сайта “Спортал”, в който младежът е работел, съобщиха, че той е в неизвестност от 5 януари, когато е трябвало да се върне от Белград в София. Тъй като не е било ясно дали все пак не е влязъл обратно в страната, Петров е бил обявен за издирване от столичното Трето РПУ.

Днес беше съобщено, че Асен е намерен мъртъв, при това още на 4 януари, но до този момент българското посолство не е било уведомено.
980x551_1484043624
След получаването на 9 януари т.г. на информация за изчезването на българския гражданин Асен Красимиров Петров, посолството на България в Белград е предприело незабавни действия за изясняване на случая, съобщиха от МВнР.

Според информация, получена от бюрото на Интерпол – Белград, на 4 януари, в 23.40 часа, в Белград, пред сградата на ул. “Милутина Миланковича” 30, е било намерено безжизнено човешко тяло, за което има основания да се предполага, че е на Петров. В момента тялото се намира в Съдебна медицина за извършване на процесуално-следствени действия. Води се разследване, уточниха от ведомството.

Посолството е направило запитване до сръбското МВнР за получаване на официално потвърждение на информацията и допълнителни данни по случая, като е предприело и действия за изразяване на остър протест за констатираното забавяне с 5 дни, се казва още в съобщението.

Все още обаче не ясно какво се е случило с младия оператор, не се съобщава дори каква е непосредствената причина за смъртта му. Според негови близки той е наел апартамент в Белград, в който е отседнал.

В призива за помощ след изчезването на оператора беше съобщено, че по негови данни е заминал за Сърбия с две момичета – Борислава Ненкова и Михаела Маринова. За тях обаче все още няма никаква информация, не е ясно дори дали наистина има такива и били ли са с него.