i-quit-social-media
Повече хора през 2017-а искат да напуснат социалните медии, отколкото да спрат цигарите, показа проучване на сайта за услуги Bidvine.com, пише в. “Дейли мирър”. Над 1500 човека бяха попитани за план°ве-те им през новата година. Един на всеки десет от тях отговори, че иска да излезе от социалните мрежи, в сравнение със само 8%, които се стремят да откажат пушенето. “Новите изследвания показват, че прекаленото използване на социалните медии може да бъде вредно за здравето”, смята изпълнителният директор Сохраб Джаханбани.

И допълва: “Хората започват да обръщат внимание на негативното въздействие, което социалните медии може да окажат върху живота им, и планират да откажат този модерен навик през 2017 г.” Използването на интернет мрежи повишава риска от депресия сред младите хора, според проучване на Центъра за изследване на медште, технологиите и здравето в университета в Питсбърг, публикувано миналия месец. Учените откриха, че хората, регистрирани в 7 до 10 платформи на социални меди^ са три пъти по-склонни към депресии или тревожност от тези, които ползват не повече от две.

Родените след 1984 г. получават-такова признание в мрежите, че може да страдат от липса на самочувствие в истинския живот. Ограничаването на времето, което човек прекарва във фейсбук или туитър, би могло да окаже позитивен ефект върху психическото му здраве.