img_161148Естрадната певица Мая Нешкова и композиторът Кирил Икономов станаха първите изпълнители, които предоставиха творчеството си на Българското национално радио след скандала с Музикаутор и спирането от ефир на българската музика.

Ето какво сподели на фейсбук страницата си Мая Нешкова:

„През целия ми творчески път, заедно с композитора Кирил Икономов, който е и мой съпруг, сме продуцирали сами нашите проекти. Българското национално радио, както на нас, така и на много талантливи изпълнители подаваше ръка, цедката беше яка, но истинска! Чрез БНР и БНТ, които бяха една структура нашите песни ставаха популярни, а ние любимци на българската публика… Апелирам към всички мои колеги изпълнители, автори на музика, текстове и продуценти, които са свободни: Последвайте ни и подкрепете БНР, така ще подкрепите себе си и нашата родна интонационна среда.

Министерството на културата трябва да отговори пред българския народ защо допусна този монопол и лиши медии, хотели и други ползватели от правото на алтернатива и правото да избира организация, с която да сключат коректен договор!”