Сега четете
Арктически студ от четвъртък до вторник. Преглед на печата

Арктически студ от четвъртък до вторник. Преглед на печата

pregled na pechataСега“:

Прокуратурата издирва Симеон Дянков, за да го обвини за „аферата ЕВН“

След Трайчо Трайков още един министър от кабинета „Борисов 1“ е обвинен за продажбата на 33% от акциите на държавата в ЕВН през 2011 година.

„Прокуратурата е установила и привлича като обвиняем бившият финансов министър Симеон Дянков“, заяви говорителят на прокуратурата Румяна Арнаудова, цитирана от агенция ПИК.

Според прокуратурата остатъчният пакет акции на държавата в електроразпределното дружество ЕВН е бил продаден прекалено евтино.

На посочения от Дянков адрес не могат да го открият, а с тази задача са натоварени органите от СДВР. Ако и те не могат да го открият ще го пуснем за общодържавно издирване“, обясни Арнаудова пред „Блиц“. Тя уточни, че списъкът с обвиняемите за сделката с „Булброкърс“ и приватизациите няма да спре до тук, но не пожела да разкрие повече имена.

Грип.

„Труд“:

Грипът превзема България

Грипът се разпространява във все повече области на България. Епидемии бяха обявени и в Стара Загора, Русе и Монтана. До края на януари заразата ще обхване цялата страна, прогнозира главният държавен здравен инспектор д-р Ангел Кунчев.

Заради агресивността на болестта д-р Кунчев препоръча ваканцията на учениците да се удължи до 9 януари и това се предвижда във все повече области. Официално почивните дни за децата са до днес, 4 януари, а на 5-и те трябва да са в класните стаи. Пети и шести януари, (четвъртък и петък) обаче, ще бъдат неучебни за малчуганите в Пловдив, Бургас, Перник, Варна, Добрич, Карлово, Хасково, Харманли, Суворово, Габрово, Севлиево, Трявна, Рудозем, Дряново, съобщиха от съответните общини.

Хитрино.

„Дума“:

Машинистът на влака, взривил Хитрино, излиза на свобода срещу 10 000 лв. гаранция

Състав на Апелативния съд във Варна освободи вчера от ареста първия машинист на катастрофиралия край шуменското село Хитрино влак срещу парична гаранция от 10 000 лева. Магистратите смятат, че е налице обосновано предположение, че Димитър Михнев е извършил престъплението, за което е обвинен, защото композицията е навлязла в гарата с два пъти по-висока от разрешената скорост. Съдът прие, че няма опасност мъжът да се укрие или да извърши друго престъпление.

Съдебно-техническата експертиза доказва двойното превишаване на скоростта, както и свидетелските показания на служители на гара Хитрино, стрелочници, началник гара, които са видели приближаващия влак с много висока скорост, изтъкнаха още магистратите. Те доказват, че композицията се е движела със 78 км в час при разрешени 40 км в час, пише в съобщението на съда. В него се посочва, че засега не е установена друга друга причина за инцидента.

Студ.

Вижте и

„24 Часа“:

Арктически студ от четвъртък до вторник

Метеоролозите прогнозират сериозно застудяване през следващите дни, но от вторник постепенно времето ще се оправя. След по-мекото време днес с максимални температури от 4 до 9 градуса от четвъртък предстои сериозно разваляне на времето, съобщи синоптикът от TV-MET Симеон Матев. От полярните области на континента на юг към Централна и Югоизточна Европа се спуска леден арктичен въздух. Под негово влияние през следващите дни на Балканския полуостров ще настъпи чувствително застудяване. В четвъртък от запад на изток ще започне да вали, в Северна България предимно сняг, а в южните райони – дъжд, който ще преминава в сняг. Следобед и привечер от югозапад валежите ще се усилват. В петък ще бъде облачно, в по-голямата част на страната с интензивни снеговалежи. Ще се образува нова снежна покривка с дебелина от 15 до 30 см, а на места в Рило-Родопската област и в Иточна България – и повече. Температурите ще се понижат и навсякъде ще са отрицателни.

Помощи.

„Монитор“:

191 млади баби без помощи заради невръстни родилки

Държавата спря детските надбавки на 191 майки, станали млади баби, показват данни на Агенция за социално подпомагане (АСП). От миналата година месечните помощи за деца не се отпускат на родителите на непълнолетни родилки. Това е една от мерките, които правителството прие с цел да ограничи феномена „деца раждат деца“.

Така в момента, в който момиче под 18 г. стане майка, социалните спират детските надбавки, които родителите му получават. „В много от случаите надбавките се спират много по-рано, защото децата спират да ходят на училище веднага щом се омъжат“, обясниха социални служители.

Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.


© 2022 Всички права запазени!
Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре