Сега четете
Стоянка Мутафова – легенда за няколко поколения

Стоянка Мутафова – легенда за няколко поколения

%d1%81%d1%82%d0%be%d1%8f%d0%bd%d0%ba%d0%b0-%d0%bc%d1%83%d1%82%d0%b0%d1%84%d0%be%d0%b2%d0%b0-croppedВ свой репортаж германската медия ARD разказва за най-възрастната активна актриса в света:

В балканската държава Стоянка Мутафова е почитана от зрители от няколко поколения като кралицата на комедията и живата легенда на театъра. „Фурия“, „тайфун“ и „г-жа Стихийно бедствие“ са само няколко от множеството имена, които й е дала публиката през продължителната й кариера. Това се казва в репортаж на сайта на германската телевизия и радио ARD, посветен на известната българска актриса.

На 94-годишната Стоянка Мутафова играе в телевизионен сериал и в четири театрални постановки. Тя постоянно пътува по целия свят. През февруари 2016 г. е на турне в Германия, през октомври – в САЩ и Канада. Навсякъде българите я аплодират, в Чикаго й ръкопляскат над 2000 зрители, отбелязва авторът на статията.
В репортажа озаглавен „Стоянка Мутафова е най-възрастната активна актриса в света“ в рубриката „Произведено в … България“ се разказва за живота на Мутафова.  „Сцената ме държи жива. Там не усещам умора. Де седя в къщи за мен би означавало духовна, а може би и физическа смърт.“

 

Вижте и

източник: economic.bg

Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.


© 2022 Всички права запазени!
Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре