Сега четете
Над 2 млн. лева събра „Българската Коледа”

Над 2 млн. лева събра „Българската Коледа”

bgkНад 2 милиона лева достигна набраната сума за 14-тото издание на кампанията „Българската Коледа“. Това е равносметката след края на благотворителния спектакъл, който се състоя в Народния театър „Иван Вазов“ под патронажа на президента Росен Плевнелиев, съобщават от „Дондуков 2“.

Благотворителната инициатива, която в подкрепа на децата с хронични заболявания, продължава. Дарения в рамките на кампанията се набират целогодишно.

От началото на обявената от Плевнелиев в края на ноември кампания към момента чрез SMS-и на тел. 1117 и гласови обаждания са постъпили над 700 000 лева. В дарителската банкова сметка на инициативата за това време са постъпили повече от 1,4 млн. лева.

 „Българската Коледа” събра над 28 млн. лв. дарения за 14 години

Темата тази година е „В подкрепа на децата с тежки хронични заболявания“

На благотворителния спектакъл „Българската Коледа“ присъстваха президентът Росен Плевнелиев и Негово Светейшество Българският Патриарх и Софийски Митрополит Неофит, народни представители, дипломати, лекари и много деца на „Българската Коледа“.

На сцената на Народния театър, за да подкрепят децата с хронични заболявания, излязоха изявени български музиканти, певци, танцьори, актьори, спортисти и журналисти.

Вижте и

3409 деца са получили помощ, за да се преборят с болестта, в рамките на предишните 13 издания на благотворителната инициатива „Българската Коледа“, отбелязват от „Дондуков 2“. През годините са събрани общо 30 млн. лева. Съвременна високотехнологична апаратура за лечение и рехабилитация е дарена на 229 лечебни заведения.

На сайта www.bgkoleda.bg може да бъде намерена допълнителна информация за инициативата и начините за дарения.

Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.


© 2022 Всички права запазени!
Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре