bgkНад 2 милиона лева достигна набраната сума за 14-тото издание на кампанията “Българската Коледа”. Това е равносметката след края на благотворителния спектакъл, който се състоя в Народния театър “Иван Вазов” под патронажа на президента Росен Плевнелиев, съобщават от “Дондуков 2”.

Благотворителната инициатива, която в подкрепа на децата с хронични заболявания, продължава. Дарения в рамките на кампанията се набират целогодишно.

От началото на обявената от Плевнелиев в края на ноември кампания към момента чрез SMS-и на тел. 1117 и гласови обаждания са постъпили над 700 000 лева. В дарителската банкова сметка на инициативата за това време са постъпили повече от 1,4 млн. лева.

 „Българската Коледа” събра над 28 млн. лв. дарения за 14 години

Темата тази година е “В подкрепа на децата с тежки хронични заболявания”

На благотворителния спектакъл “Българската Коледа” присъстваха президентът Росен Плевнелиев и Негово Светейшество Българският Патриарх и Софийски Митрополит Неофит, народни представители, дипломати, лекари и много деца на “Българската Коледа”.

На сцената на Народния театър, за да подкрепят децата с хронични заболявания, излязоха изявени български музиканти, певци, танцьори, актьори, спортисти и журналисти.

3409 деца са получили помощ, за да се преборят с болестта, в рамките на предишните 13 издания на благотворителната инициатива “Българската Коледа”, отбелязват от “Дондуков 2”. През годините са събрани общо 30 млн. лева. Съвременна високотехнологична апаратура за лечение и рехабилитация е дарена на 229 лечебни заведения.

На сайта www.bgkoleda.bg може да бъде намерена допълнителна информация за инициативата и начините за дарения.