tu154m-3В коледната сутрин Русия осъмна с ужасяващата новина, че на път за Латакия, излитайки от Адлер, Сочи, се е разбил самолет на Министерство на отбраната. На борда му са били група военни, артисти и музиканти от прочутия ансамбъл „Александров“ и група журналисти от Първи канал и тв „Звезда“.

Групата на борда на „Ту 154“ е летяла, за да поздрави руските части по случай настъпването на Новата година,  и вече е ясно, че 9 са загиналите журналисти. Сред тях е и екипът на Първи канал – кореспондентът Дмитрий Рунков, операторът Вадим Денисов и звукооператорът Александър Сойдов. От една година Дмитрий Рунков работи във водещата тв медия. Със своята открояваща се яркост и откровеност неговите репортажи винаги са произвеждали голямо впечатление сред зрителите. Рунков винаги е съумявал да намери най-открояващото се в дадено събитие, съобщават от Първи канал, и да се добере до достоверните факти. Той започва кариерата си в тв канал в Архангелск, след което е репортер в Санкт Петербург и от година е в Москва. Тези дни Дмитрий Рунков е трябвало да навърши 30 години.

 

Според пресслужбата на Министерство на отбраната на борда на самолета е имало 91 души – 8-членният екипаж и 83 пътници.

 

Вече са открити останки от самолета в акваторията на Черно море. Според първоначалните версии причината за самолетната катастрофа са техническа неизправност или грешка при пилотирането.