a_250xppТокийското летище „Нарита“ предлага неочаквана нова услуга – там в обществените тоалетни вече има тоалетна хартия за смартфони. Новата екстра е за дезинфекция на мобилните устройства. Тя се предлага от най-големия мобилен оператор в Страната на изгряващото слънце NTT Docomo. На хартията е напечатана информация за Wi-Fi мрежите на компанията и начините за използване от пътуващи. Социалните мрежи в Япония реагираха светкавично на нововъведението – някои с учудване, други с хумор.

 

Местната преса съобщи, че тоалетната хартия за смартфони ще бъде на разположение до месец март. За да обясни причините за появата на новата услуга, на страницата си в YouTube от NTT Docomo обяснява, че на екрана на смартфона има пет пъти повече бактерии, отколкото на седалката на тоалетната. А, както е известно, Япония се слави с невероятно чистите си обществени тоалетни. Поради което компанията рекламира новия си продукт като даващ възможност на чужденците да пътуват в условията на пълна хигиена.

 

Видеофилмче на NTT Docomo съдържа подробен инструктаж как да бъде ползван непознатия досега продукт за телефони, а също така и как работят бидетата, които практически присъстват във всички обществени тоалетни в Япония. Новината за тоалетната новост веднага беше разпространена във Facebook.

“След като се облекчите, не забравяйте да забършете и смартфона си“, написа Роджър “Чен от Сингапур. “А какво ще се случи, ако вие страдате от синдрома на смяна на часовите пояси и объркате телефонната хартия с обикновената тоалетна хартия“, пита друг човек в социалната мрежа. Има и хора, които хвалят новостта. “Само японците могат да измислят нещо толкова остроумно“, е оценката на Майк Путро

. Друг е на следното мнение: “Добре дошли в Япония, където всичко е уникално уредено. Става ясно, че вие просто не можете да живеете повече без вещи, за които по-рано дори не сте си и помисляли“.

Източник: БГНЕС