0000326405-article2Тунизиецът Анис Амри, заподозрян за атентата в Берлин, е бил убит в престрелка с полицията в Милано, съобщи Ройтерс, цитирана от БТА.  Италианският министър на вътрешните работи Доменико Минити ще даде пресконференция, която започна в 11.45 ч. българско време.

Броени минути по-рано датската полиция съобщи, че мъж, отговарящ на описанието на Амри, е бил забелязан в град Олборг, Северна Дания, предаде още Ройтерс. Тя обяви, че провежда операция, и призова хората да избягват района.

Междувременно стана ясно, че той се е молил в джамия броени часове след кървавия акт. Заподозреният в убийството на 12 души на коледния базар тунизиец е бил заснет от полицията малко след нападението и следователите смятат, че той все още се намира в германската столица, съобщиха местни медии, цитирани от Ройтерс.

24-годишният Анис Амри е бил заснет с камера на полицаи, които държали под наблюдение джамия в квартал Моабит във вторник сутринта, броени часове след нападението, съобщи телевизия „РББ“. В този момент Амри не е бил заподозрян за атентата и когато полицията претърсила джамията в четвъртък сутринта, той вече не бил там.