Сега четете
Захарова разгроми New York Daily News

Захарова разгроми New York Daily News

2402_fo3g2

Министерството на външните работи на Русия ще изпрати до главния редактор на New York Daily News писмо с искане за извинение за статията, съдържаща оправдаване на убийството на посланика на Русия в Турция Андрей Карлов. Това заяви официалният представител на МВнР Мария Захарова.

«Американският журналист и писател Херш Кунтцман на страниците на  New York Daily News написа, че няма да «лее сълзи» за руския посланик, — написа дипломатът на страницата си във Фейсбук. — Той е написал още, че събитията в Анкара му напомняли убийството на немския дипломат Ернст фон Рат през 1938 г.: застреляният от еврейски студен дипломат, който, разбира се,»не бил невинна жертва», а в очите на много бил въплъщение на «хитлеристка жестокост, геноцид, антисемитизъм и надигащата се световна агресия».

«Днес ние изпращаме до главния редактор на изданието, което публикува тази ксенофобска и съдържаща оправдаване действията на терориста статия, писмо с настояване за извинение», — информира Захарова.

«Херш Кунтцман, Вие сериозно си сравнявате мотивацията на еврейския студент Хершел Гриншпан с идеите на Мевлют Алтънташ?!?!, — обръща се Захарова към автора на статията. — Поне осъзнали ли сте, че сте приравнили борбата на евреите с антисемитизма от края на 30-те години с терористичните методи на «Ислямска държава» и «Нусра», които поеха отговорността за този терористичен акт? За Вас това едно и също ли е? А с такова разбиране или с още по-голямо се отнасяте към терористичните атаки, които се извършват от смъртници в Израел?»

Според Захарова, пренаписването на историята на XX век в САЩ е стигнало до «най-пълен абсурд», но дори на фона на това изявленията на Кунтцман изпъкват със своята нелепост.

«И още. Призовавам антифашистките организации от целия свят да дадат своята оценка за тази публикация! После може би ще бъде късно!», — подчертава Захарова.

 

Вижте и

Реакция на изданието

Представителите на вестник New York Daily News отказаха да коментират изявлението на Захарова.

«Нямам коментар по въпроса», — каза сътрудничка от пресслужбата на изданието за ТАСС.

Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.


© 2022 Всички права запазени!
Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре