Сега четете
Мария Захарова за убийството на посланика

Мария Захарова за убийството на посланика

Убитият в Анкара руски посланик Андрей Карлов е работел по установяването на контакти със сирийската опозиция. За това съобщи официално говорителят на руското МВнР Мария Захарова в ефира на «Россия 1».

„Той беше човек, който общуваше с опозицията, включително и със сирийските опозиционери и установяваше диалог с тях. Това придава на трагедията съвършено друго измерение“, обяви Захарова.

Тя посочи, че в началото на декември Андрей Карлов е подготвал програма за визитата на руски дипломати за преговорите с турската страна в град Аланя. Среща на която се е очаквало отношенията между Русия и Турция да бъдат изведени от тупика, в който са били.

Мария Захарова отново напомни, че Русия квалифицира убийството на руския посланик в Анкара като терористичен акт и въпросът ще бъде поставен на Съвета за сигурност на ООН.

Нападението, извършено вчера в Анкара срещу руския посланик в Турция Андрей Карлов, показва провала на плановете на терористите за превземане на Сирия и успехите на Русия в противодействието на международния тероризъм. Така смята съветникът във Военната академия на Египет „Гамал Абдел Насър“ генерал Махмуд Халяф, предаде РИА Новости.

Вижте и

„Убийството на руския посланик в Анкара отразява факта, че елементите, които е прието да се наричат „сирийска опозиция“, осъзнаха, че плановете им са са се провалили на фона на победите, които постига Русия в борбата с тероризма и екстремизма. Случилото се е отмъщение за положителната роля, която Русия играе в тази борба“, казва генералът в разговор с руската медия.

 

Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.


© 2022 Всички права запазени!
Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре