Сега четете
Роджър Федерер обяви завръщането си

Роджър Федерер обяви завръщането си

1280px-roger_federer_2012_indian_wellsРоджър Федерер разказва в интервю пред „Ню Йорк Таймс“ открито за предстоящото си завръщане на корта. Споделя за травмите, които го извадиха за шест месеца, както за семейството и още нещо. За всички нас не е безизвестен факта, че големите спортисти, а в случая говорим именно за такъв, са прекарали голяма част от живота си в пътувания и далеч от дома. Децата на Роджър Федерер го питат:

„Кога ще пътуваме пак. Кога ще ходим в Ню Йорк и Австралия, а аз им отговарям, че няма да е скоро.“ Следващото пътуване обаче наближава. Той ще се появи на корта следващия месец в Пърт, Австралия, на „Хопман Къп“, както и на откритото първенство на Австралия в Мелбърн.

Последното му излизане на корта беше в полуфинален мач през юли на „Уимбълдън“. Тогава заедно с Милош Раонич играха петсетов мач, който Федерер загуби. В петия сет той направи падане върху коляното си, което по-рано през годината беше оперирал. След това той не довърши сезона, като не участва и на Олимпийските игри в Рио Де Жанейро, което беше негова цел. Докато дългогодишните му съперници Анди Мъри и Новак Джокович се бореха кой ще бъде номер 1 в света, Стан Вавринка спечели US OPEN, Роджър усети каква е цената на най-дългото си отказване от 1998 година.

Сега той ще направи своето завръщане под номер 16-и в света, като това е най-ниското класиране на швейцареца от 2001 година.

Вижте и

bgnes.com/

Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.


© 2022 Всички права запазени!
Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре