Сега четете
TRT: Руският посланик в Турция е починал от раните си

TRT: Руският посланик в Турция е починал от раните си

Дипломатическият представител на Руската федерация в Турция Андрей Карлов е бил смъртно прострелян на изложба в столицата Анкара, съобщава вестник Хюриет, цитиран от „Фокус“.

Срещу Карлов е стреляно в момент, в който той е изнасял реч.

Дипломатическият представител на Руската федерация в Турция Андрей Карлов е починал от раните, получени в резултат на покушение срещу него, предава TRT.
Очевидци разказаха пред медиите, че въоръжено лице е нахлуло в помещение на Галерията на съвременното изкуство в Анкара, където се е провеждало откриването на фотографската изложба „Русия през очите на турците“. Нападателят е прострелял посланика в гръб, когато той е привършвал речта си. След изстрела Карлов е паднал.

Министерството на външните работи на Руската федерация ще направи изявление във връзка с нападението на руския посланик в Турция, заяви прессекретарят на ведомството Мария Захарова, предава TACC.

„Молим да разчитате единствено на официалните данни, които ще дойдат от руското дипломатическото ведомство или от посолството ни в Турция“, призова Захарова.
Към момента е известно, че въоръжен човек е нахлул в помещение на Галерията на съвременното изкуство в Анкара, където се е провеждало откриването на фотографската изложба „Русия през очите на турците“.

Очевидци разказват пред агенцията, че срещу Андрей Карлов е извършено покушение. Нападателят е прострелял посланика в гръб, когато той е привършвал речта си. След изстрела Карлов е паднал.

Още трима души са били ранени при стрелбата срещу руския посланик в Анкара според турската телевизия Ен Ти Ви.
Стрелбата в сградата продължава според Си Ен Ен Тюрк.

Турските специални части са обкръжили сградата. Министърът на вътрешните работи Сюлейман Сойлу е пристигнал на мястото и е влязъл в сградата.

Според репортер на Си Ен Ен Тюрк нападателят е влязъл в сградата, показвайки документ, че е полицай. Има и твърдения, че нападателят е охранител на посланика.

Ankara’da silahlı saldırıya uğrayan Rusya’nın Türkiye Büyükelçisi ağır yaralı halde hastaneye kaldırıldı:http://hry.yt/gwH2o 

Снимка, качена в Туитър, показва мъж в черен костюм, държащ с пистолет, който стои близо до подиум в галерията. Четирима души, включително лице, което изглежда е посланикът, лежат на пода, предаде Ройтерс.

Карлов встъпи в длъжност през 2013 г.

Източник: Анкара
Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментара (1)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.


© 2022 Всички права запазени!
Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре