1280px-roger_federer_2012_indian_wellsРоджър Федерер разказва в интервю пред “Ню Йорк Таймс” открито за предстоящото си завръщане на корта. Споделя за травмите, които го извадиха за шест месеца, както за семейството и още нещо. За всички нас не е безизвестен факта, че големите спортисти, а в случая говорим именно за такъв, са прекарали голяма част от живота си в пътувания и далеч от дома. Децата на Роджър Федерер го питат:

“Кога ще пътуваме пак. Кога ще ходим в Ню Йорк и Австралия, а аз им отговарям, че няма да е скоро.” Следващото пътуване обаче наближава. Той ще се появи на корта следващия месец в Пърт, Австралия, на “Хопман Къп”, както и на откритото първенство на Австралия в Мелбърн.

Последното му излизане на корта беше в полуфинален мач през юли на “Уимбълдън”. Тогава заедно с Милош Раонич играха петсетов мач, който Федерер загуби. В петия сет той направи падане върху коляното си, което по-рано през годината беше оперирал. След това той не довърши сезона, като не участва и на Олимпийските игри в Рио Де Жанейро, което беше негова цел. Докато дългогодишните му съперници Анди Мъри и Новак Джокович се бореха кой ще бъде номер 1 в света, Стан Вавринка спечели US OPEN, Роджър усети каква е цената на най-дългото си отказване от 1998 година.

Сега той ще направи своето завръщане под номер 16-и в света, като това е най-ниското класиране на швейцареца от 2001 година.

bgnes.com/