Сега четете
Нови главоболия за Yahoo след новината за кибератаката

Нови главоболия за Yahoo след новината за кибератаката

yahoo-voices-hackedОсновният въпрос, който стои пред компанията, е дали Verizon ще се откаже от придобиването на интернет активите й

Yahoo отново привлече вниманието на федералните власти и разследващите органи в САЩ, след като разкри, че е станала жертва на най-голямата кибератака в историята, което накара Verizon да иска по -добри условия на планираното придобиване наинтернет активите на интернет компанията, предава Ройтерс.

Акциите на ветерана загубиха 6% от стойността си след обявяването напроби-ва в системите му, който е засегнал над 1 млрд. потребители. Компанията разкри пробива в сряда, като това е втората подобна новина от нея за тази година, след като през септември обяви друга голяма кибератака.

Verizon, която през юли заяви, че ще придобие основните активи на Yahoo за 4,8 млрд. долара, сега се опитва даубеди Yahoo, че енеобходимо да променят условията на споразумението за придобиване, за да бъдат отразени икономическите щети от двете кибератаки, твърдят източници, запознати с въпроса.

Все пак се очаква, че най-големият мобилен оператор в САЩ няма да се откаже от сделката, но ще търси „големи отстъпки“ с оглед на развитието на ситуацията, твърди друг източник, запознат със случващото се.

Запитан за това какво се случва със сделката, единият от говорителите на Yahoo заяви: „Уверени сме в стойността на Yahoo и продължаваме да работим за интеграцията с Verizon“.

Вижте и

От своя страна, още през октомври Verizon заяви, че преразглежда сделката след разкритията от септември. В четвъртък пък обясни, че ще „разгледа влиянието от новоразкритата атака, преди да достигне до финално решение“ за това дали да продължи с придобиването.

Компанията отказа да коментира повече темата. Verizon заплашва да се обърне към съда, за да се откаже от сделката, ако цената не бъде променена, позовавайки се на значителните неблагоприятни ефекти от случилото се, твърдят източници, пожелали анонимност.

Заплахата от дело успешно се използва от компании за предоговаряне на сделки, а източници твърдят, че е вероятно Yahoo да направи някои отстъпки, като се има предвид за колко големи пробиви в киберсигурността става дума.

Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.


© 2022 Всички права запазени!
Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре