google.Най-търсени в  Гугъл  (Google) през 2016 г. са били изборите за президент на САЩ, атентатите във Франция, гласуването във Великобритания за излизане от ЕС – Брекзит, войната в Сирия, кацането на ракетите SpaceX и играта Pokemon Go.  Това става ясно от материал с визуализация на най-търсените от потребителите теми в отминаващата година, който водещата онлайн-търсачка публикува в Ютюб (Youtube), предаде РИА “Новости”.

В подборката са включени и теми с известни личности, които са починали през 2016 – актьорът Алан Рикмън, музикантите Принс и Дейвид Бауи, боксьорът Мохамед Али, както и персонаж, който тази година „възкръсна” на екрана – героят от „Игра на тронове” Джон Сноу.

Сред най-важните спортни събития са победата на „Лестър” в английската първа лига, Олимпиадата и Параолимпиадата в Рио. Във видеото са показани и кадри, събрали най-много гледания в Youtube: хитът на японския музикант и диджей Кацухико Косаки “Pen Pineapple Apple Pen” (100 млн. гледания) и клипът на американската певица Бионсе на песента “Hold Up” (около 60 млн.).