Сега четете
Как да правим запомнящи се и въздействащи снимки

Как да правим запомнящи се и въздействащи снимки

picture-in-a-picture4Цифровите фотоапарати и смартфоните стават все по-добри. През повечето време, за да направите добри снимки, трябва само да изберете автоматичния режим и да натиснете бутона. Е, тези снимки разбира се няма да бъдат нищо специално, а точно като тези които и другите хора около вас ще направят. Как тогава вашите снимки ще бъдат забалязани в социалните мрежи?

Първата стъпка към наистина въздействащи снимки е да опознаете добре вашия фотоапарат и да спрете да използвате автоматичния режим. Освен автоматичния режим на снимане, днешните модели цифрови камери имат десетки други режими за снимане. Но това не е всичко, за да станете добър фотограф. Ето какво трябва да имаме предвид според howtogeek ако искаме да правим запомнящи се и въздействащи снимки.

Започнете да мислите за вашите снимки

Страхотните снимки не започват от фотоапарата, те започват във въображението ви. Трябва да мислите за това, как искате вашите изображения да изглеждат. Да натиснете бутона и да се надявате на най-доброто не е пътя към създаване на добри и въздействащи снимки.

Вие трябва да погледнете сцената (или лицето), която планирате да снимамте и съзнателно да решите как искате снимката ви да изглежда. Дали тя ще бъде по-тъмна и мрачна или светла и щастлива! Възможно ли е да уловите емоцията на мястото или искате само да запаметите това, което се случва в даден момент?
Превърнете въображението в изображение
След като имате визията, то изборът на настройките на камерата е относително лесна задача. Не е нужно да прекарвате часове, размишлявайки над всяка снимка. Само няколко секунди са ви нужни, за да решите какво искате да покажете. След това всичко, което трябва да направите е да настроите камерата, за да получите желаното изображението.
И понеже сезонът, който властва сега го изисква, ето пет трика за подобряване качеството на зимните снимки.

Снимайте много

Има два начина за постигане на перфектната снимка: можете да организирате всичко, да отделите време на настройките и след това само веднъж да натиснете бутона на затвора или можете да си останете само с приблизителната представа за това, което искате да постигнете и да започнете да снимате докато не го получите. И двата метода имат своето място.

Така например, ако снимате пейзажи, отделеното време преди да направите снимката е важно ако искате перфектни резултати. Ако обаче снимате портрети или спортни събития, трябва да оставите късмета да изиграе своята роля.

Вижте и

Каквото и да снимате обаче, трябва да направите възможно най-много снимки и всеки път да експериментирате нещо ново. Колкото повече снимки направите, толкова по-голям шанс имате да уловите звездната снимка.

Творчеството идва с времето

Не се тревожете ако нещата не винаги се получават така както искате. Когато сте начинаещ фотограф това е нормално. Ако сте усърдни обаче, с течение на времето ще пожънете и успехи. Колкото повече време отделяте на това да опознавате фотоапарата си толково по-бързо ще стигнете до желаните резултати. Перфектните резултати не идват за една нощ, а от практиката.

Дата: 18.12.2016 03:31
Източник: www.b2bmedia.bg
Автор: digital.bg |

Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.


© 2022 Всички права запазени!
Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре