imagesВ. „Доктор” получи признанието на пациентите от федерация „Български пациентски форум„ на тазгодишните награди „Даниела Сеизоба – 6 името на живота”. Нашата колежка Мара Калчева взе приза за най-добър репортер на 2016 г. от печатна медия за обективното и навременно отразяване на проблемите на българските пациенти. В категорията репортер в радио наградата заслужи Димитър Панев от Дарик радио.

В категорията лекар на годината спечели д-р Явор Владимиров за своите научни изследвания и практика в областта на репродуктивната медицина. За борец за правата на пациентите бе обявен д-р Борислав Борисов.

Наградата „Смело сърце” получиха двама пациенти, които се пребориха с тежки заболявания – Елена Димитрова, която претърпя успешна трансплантация на тънки черва, след като от 2009 г. бе на венозно хранене, и тригодишният Валери Гръчков, който победи рака.
В категорията „Човек с голямо сърце” също имаше два приза за актьора Александър Алексиев и за телевизионната водеща Лара Златарева, които се включиха в информационната кампания за рака на простатата „Моят баща е моят герой”.

За цялостен принос бе отличен екипът на „Господари на ефира”, който разкри, че в Комплексния онкологичен център в Пловдив се извършват и ненужни операции.