tnd_730_bs-lo_resКартографът Rand McNally иска да направи всеки автомобил интелигентен със системата си, която използва таблет OverOryve 7. Тя добавя навигация с гласов контрол, свързаност и камера към арматурното табло на всеки автомобил.
7 инчовия таблет, прикрепен на магнитна стойка, работи с модифицирана версия на Android Lollipop. OverOryve цели да добави всички функции на свързана информационно развлекателна система на луксозен автомобил чрез съществуващото радио.

Таблетът функционира, като всеки друг, ако не е на стойката, но когато е на нея разполага с говорещ асистент и сензорен интерфейс, специално предназначен за шофиране.
Дори и без интернет връзка, таблетът предлага първокласна навигация, а любимите филми и сериали може да бъдат пускани от карта с памет или приложения.

Освен това има предупрежденията за челен удар от камерата на таблото и други функции за безопасност. Те имат за цел да намалят разсеяността при шофиране. Стойката на таблета включва GPS приемник за по-голяма точност при определяне на местоположението, но няма 4G / LTE, така че трябва потребителят да свърже смартфона си чрез Bluetooth или Wi-R.

Съществува свързаност, предоставена от мобилно устройство и в директна връзка с радиото чрез FM предавател, Bluetooth или кабел. OverOryve предлага възможност да се диктуват текстови съобщения, да се проверяват имейли или социалните мрежи и да бъде питан за новини, пътната обстановка и прогнозата за времето.

Таблетът е оборудван със система за шумопотискане, която гарантира, че ще може да чуе командите на потребителя, дори и при шофиране в шумна среда.

Има и допълнителни аксесоари за следене на налягането в гумите, диагностика на автомобила и допълнителна безжична камера, която може да се купи отделно. Тя се свързва чрез приложение. Устройството може да се захранва през запалка в автомобила или чрез стандартен контакт у дома. Едно зареждане осигурява около шест часа работа.

Ако сте искали да имате нещо, коатода поставяте на таблото на автомобила си и то да мисли вместо вас, точно това предлага OverDryve с таблет, който има софтуер и хардуер създаден за шофиране.