1000509261001_1424460109001_bio-biography-denzel-washington-lfЧленове на снимачния екип на филма “Огради” заедно с неговия режисьор и основен актьор Дензъл Уошингтън присъстваха на специална прожекция на заглавието в Националния музей на афроамериканската история и култура във Вашингтон. Лентата разказва за едно обикновено афроамериканско семейство от Питсбърг, което се бори с трудностите в живота.

Дензъл Уошингтън представи филма си “Огради” в Националния музей на афроамериканската история и култура във Вашингтон. За специалната прожекция се събра целият актьорски състав на лентата, на която Уошингтън е режисьор, освен че изпълнява и главната роля.

Историята е ситуирана в Питсбърг в средата на 50-те години на миналия век и разказва за баща от афроамерикански произход, бивша баскетболна звезда, който се опитва да възпитава по определен начин по-малкия си син, докато се сблъсква със свои собствени проблеми от психологическо естество. Макар че някои критици слагат клеймото “борба с расовите предразсъдъци” за филма, Дензъл твърди, че историята е универсална.

Дензъл Уошингтън – актьор и режисьор:
“Това е история за средната класа, за едно афроамериканско семейство и неговите проблеми. Универсалността е в това, че тя би могла да се случи на всеки, независимо от цвета на кожата му и социално-икономическите условия. Това е част от красотата на пиесата на Огъст Уилсън.”

С горчивия си опит от провалените мечти главният герой Трой Максън се опитва да спре своя син Кори да не отиде в колеж с футболна стипендия. Всеки има аргументи в този спор, всеки отстоява собствена позиция – получава се сблъсък на поколенията.

Дензъл Уошингтън – актьор и режисьор:
“Хубаво е да харесваш героя, когото играеш. Трябва да пренесеш тази любов на екрана, за да ти повярва зрителят.”
Пиесата на Огъст Уилсън “Огради” е поставена на Бродуей през 1987 г. През 2010-та ѝ е вдъхнат нов живот, като главните роли изпълняват Дензъл Уошингтън, Вайола Дейвис, Ръсел Хорнсби и Майкелти Уилямсън. Пиесата печели награда “Тони” за нова постановка, за най-добър актьор /Уошингтън/ и най-добра актриса /Дейвис/. На по-късен етап е взето решение пиесата да се пренесе на голям екран, като зад камерата застава именно Дензъл Уошингтън, а актьорският състав е същият. Премиерата на “Огради” по световните екрани е на 25 декември.