conev10 телевизионни награди присъди журито на медийния фестивал “Българската Европа” в Русе на церемония в “Канев център”, съобщават от сдружението “Европейски пространства”, което е организатор на фестивала.

БНТ получи приз за усилията да се отстоява обществения характер на БНТ в лицето на предаванията и техните екипи: “Библиотеката”; “В кадър”; “Вяра и общество”; “История.БГ”; “Малки истории”; “Панорама”; “Референдум”; “Умно село”.

“Нова телевизия” бе отличена за дързостта, хумора и артистизма, с които се представят болезнени за обществото и държавата проблеми в предаването “Господари на ефира” и силните въздействащи репортажи в предаването “Темата на Нова” в лицето на техните творчески екипи.

За системната упоритост, с която разследват проблемни за обществото области в предаването “bTV Репортерите”, имаше и награда за Би Ти Ви.

Димитър Цонев посмъртно бе отличен за принос в развитието на българската телевизионна журналистика.

Медийният форум се фокусира върху европейската интеграция на страната и пълноценното членство в ЕС. Развива се в продължение на 16 години като национално медийно събитие с международно участие. Новото в конкурсната програма сега бе въведеният от страна на журито неколкомесечен мониторинг, за да се включат особено важни от гледна точка на обществения интерес телевизионни предавания.

“Това дава възможност по-пълно да се обхване многообразието на съдържание в българския телевизионен ефир”, казва председателят на журито медийният експерт доц. Иво Драганов. Фестивалът се организира с подкрепата на Представителството на Европейската комисия в България и в партньорство с Русенския университет.