Сега четете
Посмъртно: Димитър Цонев отличен с „Българската Европа” 2016

Посмъртно: Димитър Цонев отличен с „Българската Европа” 2016

conev10 телевизионни награди присъди журито на медийния фестивал „Българската Европа“ в Русе на церемония в „Канев център“, съобщават от сдружението „Европейски пространства“, което е организатор на фестивала.

БНТ получи приз за усилията да се отстоява обществения характер на БНТ в лицето на предаванията и техните екипи: „Библиотеката“; „В кадър“; „Вяра и общество“; „История.БГ“; „Малки истории“; „Панорама“; „Референдум“; „Умно село”.

„Нова телевизия“ бе отличена за дързостта, хумора и артистизма, с които се представят болезнени за обществото и държавата проблеми в предаването „Господари на ефира“ и силните въздействащи репортажи в предаването „Темата на Нова“ в лицето на техните творчески екипи.

За системната упоритост, с която разследват проблемни за обществото области в предаването „bTV Репортерите“, имаше и награда за Би Ти Ви.

Димитър Цонев посмъртно бе отличен за принос в развитието на българската телевизионна журналистика.

Вижте и

Медийният форум се фокусира върху европейската интеграция на страната и пълноценното членство в ЕС. Развива се в продължение на 16 години като национално медийно събитие с международно участие. Новото в конкурсната програма сега бе въведеният от страна на журито неколкомесечен мониторинг, за да се включат особено важни от гледна точка на обществения интерес телевизионни предавания.

„Това дава възможност по-пълно да се обхване многообразието на съдържание в българския телевизионен ефир“, казва председателят на журито медийният експерт доц. Иво Драганов. Фестивалът се организира с подкрепата на Представителството на Европейската комисия в България и в партньорство с Русенския университет.

Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.


© 2022 Всички права запазени!
Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре