Сега четете
Путин е най-влиятелната личност в света. За пореден път!

Путин е най-влиятелната личност в света. За пореден път!

Владимир Путин влиза в Георгиевската зала на Кремъл
Владимир Путин влиза в Георгиевската зала на Кремъл
Руският президент Владимир Путин за четвърта поредна година е най-влиятелната личност в света според класацията на сп. „Форбс“, съобщиха световните агенции.

Путин бе обявен за най-влиятелната личност в света от същото авторитетно издание и през 2013, 2014 г. и 2015 г. В класацията на изданието на най-влиятелните лидери в света влизат 74 души.

От своята родна страна до Сирия, като се премине през американските избори, руският лидер продължава да постига целите си, се казва в аргументацията на изданието. Конвенционалните световни стандарти не могат да възпрат неговото влияние, което се увеличи през последните години.

През 2016 г. руски хакери бяха обвинени, че са проникнали в имейл акаунти на членове американската Демократическа партия в опит да подпомогнат кампанията на Доналд Тръмп, който редовно хвалеше лидерския стил на Путин. Кремъл отрича обвиненията, Тръмп също изключи възможността за външна намеса в изборите, въпреки че анализ на ЦРУ, за който медиите съобщиха, твърди обратното, се казва още в аргументацията. В нея се отбелязва, че влиянието на Путин може да се засили в идните години с влизането на вероятен негов съюзник в Белия дом.

На второ място в класацията е новоизбраният президент на САЩ Доналд Тръмп, който преди дни бе обявен от списание „Тайм“ за личност на годината.

Германският канцлер и най-влиятелна жена на планетата Ангела Меркел заема третата позиция.

Вижте и

На четвърто място е китайският президент Си Цзинпин, следван от папа Франциск на пета позиция. На шесто място е Джанет Йелън, ръководителката на американската централна банка. Местата от седмо до десето са за съоснователя на Майкрософ Бил Гейтс, за ръководителя на Алфабет и Гугъл Лари Пейдж, за индийския премиер Нарендра Моди и за създателя на Фейсбук Марк Зукърбърг. Европейският централен банкер Марио Драги е на 11-о място.

Новата британска премиерка Тереза Мей е на 14-о място. Милиардерът Уорън Бъфет е на 15-о място. Президентът на петролния гигант Ексън Мобил Рекс Тилърсън, който Тръмп номинира вчера за държавен секретар, е на 24-о място, точно след президента на Франция Франсоа Оланд.

източник: dnes.dir.bg
Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментара (1)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.


© 2022 Всички права запазени!
Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре