2111249706Водещата медийна компания в България, бТВ Медиа Груп,  обяви назначаването на Флориан Скала за своя нов Главен изпълнителен директор (CEO). Като изпълнителен директор, Скала ще ръководи екипа на една от най-успешната телевизия в България.

Преди това 38-годишният Скала е работил в Markiza Slovakia (CME) като Директор Продажби, а преди това в IP Austria (RTL Group). Г-н Скала има повече от 13 години години телевизионен опит.

Кристоф Майнуш, Председател на Надзорния съвет на бТВ Медиа Груп и Главен изпълнителен директор, отбелязва: „Радваме се, че Флориан ще управлява бТВ Медиа Груп. Флориан е професионалист, отдаден на телевизията. бТВ се обогатява с неговия широк опит и силен фокус върху продажбите. Заедно с него ще заздравим водещата си позиция в България“.

Флориан Скала добавя: „Въодушевен съм от новата си роля на ръководител на най-важната медийна група в България. Съвместно с нашия силно мотивиран и опитен екип ще продължим да бъдем отговорни и професионални партньори към всички и ще продължим да предоставяме най-доброто съдържание на нашите зрители. Очаквам с нетърпение да преследваме активно целите си и да растем на този динамичен пазар.”

Предишният Главен изпълнителен директор Павел Станчев се разделя с бТВ Медиа Груп след 3 години в дружеството.

За бТВ Медиа Груп

бТВ Медиа Груп поддържа голям брой телевизионни канали, радио-станции и интернет сайтове в България. Водещият му канал, бТВ, е пазарен лидер по отношение на качеството и разнообразието на телевизионните програми. Телевизията е новаторът на българския пазар и задава тенденциите по отношение на телевизионните програми в страната.

За CME

Сентрал Юропиън Медиа Ентърпрайзис (CME) е водеща медийна и развлекателна компания в Централна и Източна Европа. Компанията е основана през 1994 г. и, освен в България, развива водещите електронни медии в Чехия, Румъния, Словакия, Хърватия и Словения. CME поддържа 36 телевизионни канала, излъчващи до приблизително 50 милиона зрители в шестте държави, на чиито пазари оперира.

image_big_20519„Предишният главен изпълнителен директор Павел Станчев се разделя с „БТВ Медиа Груп” след 3 години в дружеството”, се казва само в официалното съобщение до медиите. За разлика от друг път, когато е правила промени в мениджмънта, компанията този път не дава оценка на управлението на Станчев.

От неофициални разговори със служители от медията става ясно, че те поскоро са изненадани от новината.

Новият мениджър
Като главен изпълнителен директор Флориан Скала ще ръководи екипа на телевизията. Новият мениджър има опит в Markiza Slovakia (СМЕ) като директор „Продажби”, а преди това в IP Austria (RTL Group). Скала има повече от 13 години телевизионен опит.

Председателят на надзорния съвет на „БТВ Медиа Груп” и главен изпълнителен директор на СМЕ Кристоф Майнуш определя Флориан Скала като професионалист, отдаден на телевизията. „bTV се обогатява с неговия широк опит и силен фокус върху продажбите. Заедно с него ще заздравим водещата си позиция в България”, коментира в официалното съобщение Майнуш. Скала, от своя страна, коментира, че с екипа на bTV ще продължават да бъдат „отговорни и професионални партньори към всички и ще продължим да предоставяме най-доброто съдържание на нашитезрители. Очаквам с нетърпение да преследваме активно целите си и да растем на този динамичен пазар”, казва той.

Резултатите на bTV

От последния финансов отчет, публикуван на сайта на СМЕ, става ясно, че за деветте месеца на 2016 г. „БТВ Медиа Груп” отчита печалба с 6% повече в сравнение с периода януари септември 2015 г Ако за деветте месеца на 2015г. печалбата е била 8.5 млн. долара, за януари
– септември 2016 г. тя е 8.9 млн. долара.

Що се отнася до резултатите за приходите на българското дружество – общо за изминалите девет месеца на 2016 година (януари/септември), компанията също отчита спад от 1.5%. Ако приходът през 2015 г. е 50.9 млн. долара, през деветмесечието на 2016 е 50.1 млн. долара.

Финансовият отчет за цялата изминала година все още не е публикуван, за да се направи подетайлен анализ. Базираната на Бермудските острови група СМЕ, в която най-голям акционер е американският медиен конгломерат Time Warner, притежава в България каналите bTV, bTV Cinema, bTV Comedy, bTV Action, bTV Lady и Ring.bg. В края на миналата година американският телеком AT&T обяви, че купува Time Warner в рекордна сделка за 85.4 млрд. долара, която също може да повлияе косвено върху контрола над bTV.