От днес популярното музикално предаване „Настроение с Лили” тръгва вече и по Радио Берк на честоти 102.7 FM за Берковица и 92.6 FM за Монтана. Златните ретро-хитове, представени от известната водеща Лили Друмева, ще звучат в Северозападна България от Ком до Лом. Предаването ще се излъчва в петък от 17ч. (премиера) с повторения в неделя от 16ч. и във вторник от 17ч., на горепосочените честоти, както и онлайн на сайта на Радио Берк.

„Настроение с Лили” има дълги традиции в радиоефира. Предаването стартира още през 2003-та година по Ретро Радио, а през 2007-ма се премести в Радио София, където продължава и сега. През 2016г. то започна да се излъчва и по Радио Нова, Нова Загора. В него звучат златните ретро-хитове от 40-те, 50-те, 60-те, 70-те, 90-те години и първото десетилетие на нашия век. Набляга се на основни музикални стилове като блус, буги-уги, рок енд рол, рокабили, джаз, соул, диско, ню уейв, психоделик, арт, глем, прогресив, софт и хард рок, ритъм енд блус, поп и много други.

Слушателите могат да чуят любимите си песни, превърнали се в класика, в евъргрийни и свързани със спомени от техния живот. Освен хубава музика, водещата поднася и ценна информация за създаването на песните и техните изпълнители. В предаването има интересни рубрики като: „Хайде на път”, „Семейните групи”, „Тъжните песни”, „Песни еднодневки”, „Великите автори”, „Кавър версия”, „Стари но златни”, „Извън класациите” и много други.

lili_drumevaВодещата разкрива любопитни факти от музикалната история, вниквайки дълбоко в творчеството на артистите. Специално внимание се обръща и на българската музика. В предаването често гостуват известни личности: Васко Кръпката, Коцето Калки, Роси Кирилова, Александър Петров, Ваня Костова, Кирил Маричков, Мери Бойс Бенд, Остава, Атлас и много други. „Настроение с Лили” има широка аудитория от различни възрасти.

Наскоро излезе и книгата към предаването „Настроение с Лили–музика в 50 теми” от издателство Сиела. В нея са представени най-интересните теми през годините, както и богат снимков материал.

——————————————————
Лили Друмева е певица, автор на песни, създател и фронт-музикант на най-успешната българска кънтри и блуграс група „Lilly of the West”. Тя е продуцент и издател на десет студийни албума, организатор на европейски турнета, концерти и фестивали. Тя е и музикален журналист с повече от десет години опит в БиБиCи, Ретро Радио, Радио София, Хоризонт, ББT, Радио Бинар. Специализирала е кънтри и блуграс музика в САЩ по програма “Фулбрайт”. Автор е на книга „Настроение с Лили – музика в 50 теми”. През  април 2016 г. излезе новият й албум „STRONG MACHINE”.