Сега четете
Започва обезопасяването на цистерните в Хитрино

Започва обезопасяването на цистерните в Хитрино

Тази сутрин в 7 ч. започва операцията по обезопасяването на вагоните цистерни, които вчера дерайлираха на гара Хитрино край Шумен. Цяла нощ те са били обливани с вода.

Седем местни жители загинаха, а 29 са ранени при инцидента, чиито причини все още се изясняват.

Премиерът в оставка Бойко Борисов съобщи вчера, че операцията, при която цистерните трябва да бъдат отворени, а съдържанието им – пропан бутан и полипропилен, претоварено в други цистерни, е много опасна. „При отварянето на цистерната е най-големият риск. Замерва се първо концентрацията във въздуха. Много сложен експеримент и много рисков, действително много ме е страх за утре“, коментира снощи Борисов пред журналисти, цитиран от „Фокус“.

За да се намали рискът за хората, населението на селото е евакуирано изцяло. Броят на пожарникарите и полицаите също е намален, а в операцията ще участват само експертите. Борисов посочи, че хората, които ще отварят цистерните в Хитрино, имат опит и са специалисти в това.

По думите на премиера днес в Шумен ще пристигне и главният прокурор Сотир Цацаров, за да се запознае на място с хода на разследването.

Вижте и

 

източник: dnevnik.bg

Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.


© 2022 Всички права запазени!
Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре