Сега четете
Извънредно! Кошмар край Хитрино.

Извънредно! Кошмар край Хитрино.

14aeb3a561416dec6e08edd1e874e727_m

В 5,37 ч., тази сутрин, товарен влак на Булмаркет при влизане в гара Хитрино дерайлира и се самозапалват цистерни с пропан бутан, съобщи „Фокус“, като се позова на пресцентъра на Национална компания „Железопътна инфраструктура“. Има загинали и ранени. Сгради са пометени от взривната вълна.

БНР предаде, че при инцидента има 4 загинали и 8 ранени. От МВР засега не потвърждават броя на загиналите и ранените. БНТ съобщава за 23 пострадали.

На място са екипи на МВР и Пожарната, които евакуират хората в съседство на местопроизшествието. Експерти от Регионалната инспекция по околната среда и водите са там и замерват с газ анализатор за наличие на вредни емисии във въздуха, съобщи за „Фокус“ говорителят на МВР-Шумен Ася Йорданова.

Ужасът се оказа по-голям от очакваното. Преди малко се появи нова шокираща информация. „Има срутена къща, в която са затрупани деца. Извикани са всички екипи на пожарната”, това заяви пред БНР кметът на общината Нуридин Басри. Той каза, че излизането на влака от релсите най-вероятно се дължи на висока скорост.

„Първата вълна е бил най-силна. Полицията не знае какво са превозвали вагоните. Трагедията е пълна. Има паднали къщи. Дано да само четири жертвите. Извадиха една жена, мъжа й го търсят“, каза още в ефира Нова телевизия кметът на Хитрино.

„Не мога да си обясня колко силен е бил взривът. Абсолютен апокалипсис. Има изгорели жилищни сгради. Полицията е напълно изпепелена“, поясни Басри. Допълни, че в момента цялото село е излязло навън. Има много линейки и много пожарни коли. Басри изрази надежда, че ако няма втори взрив, нещата бързо ще се овладеят.

Временно движението през село Хитрино е ограничено, съобщиха от „Пътна полиция“. Осигурен е обходен маршрут.

Главен комисар Николай Николов заяви по телефона пред Нова телевизия, че ако се наложи хората насила ще бъдат извеждани от къщите си, но няма да остане неевакуиран човек.

Преди малко (10:11 ) шефът на болницата в Шумен съобщи за над 25 ранени, единият от които, 18 годишен младеж, е починал, а трима са на командно дишане. Така жертвите стават 5.

Вижте и

Току-що (10:23) хора от селото споделиха пред камерата на Нова телевизия, че полицията е дошла с 1 час закъснение, а пожарната с час и половина , при това без вода. Налижило се е да търсят из селото, твърдят местните жители.

Композицията е пътувала за Румъния. Тя е имала 26 цистерни с пропан-бутан, но се е взривила само една, заяви директорът на „Пожарна безопасност и защита на населението“ Николай Николов.
Преди малко (11:11 ) той поясни, че общо 110 души пожарникари работят по отстраняване на последиците от трагедията.

Пристигналият на мястото на кошмара премиер в оставка Борисов съобщи пред събралите се журналисти, че машинистът е жив и в момента дава показания.

Пред камерата на Нова телевизия, която следи в ефир трагедията, хората от Хитрино продължават да оспорват официалната информация и упрекват полицията и пожарната за закъснелите мерки.

Бившият шеф на огнеборците комисар Кирил Войнов обаче, изцяло обори тези упреци и заяви, че организацията на взетите противопожарни мерки е перфектна.


Очаквайте подробности. Следим новината.
Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (3)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.


© 2022 Всички права запазени!
Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре