Актьорът Дарин Ангелов спаси живота на зрител

Актьорът Дарин Ангелов спаси живота на зрител

angelov_darinАктьорът Дарин Ангелов прекъсна представление в Народния теaтър, за да спаси човешки живот, предаде БНТ. Благодарение на него зрителят, който си е глътнал езика по време на спектакъла, сега е жив и здрав.

След дълго настояване и безброй телефонни разговори с журналисти, Дарин Ангелов склони да сподели какво е станало – с неохота и деликатност, защото далеч не се чувства като герой. Същевременно актьорът не желае неговата постъпка да накърни личното пространство на спасения човек.

“Бил съм на точното място в точния момент по стечение на обстоятелствата. Смятам, че всеки един човек би реагирал по подобен начин. Няма нищо по-ценно от човешкия живот, ако ще и легенди да играят по сцената. Изобщо не се замислих, втурнах се и помогнах.” – разказва Дарин Ангелов.

Фактологията на тази история ни връща към вечерта на 4 декември.

По средата на представлението “Дългият път на деня към нощта”, Дарин дочува похъркване от публиката. Първо си мисли, че някой е задрямал, но малко по-късно чува отново същите звуци. Поглеждайки към публиката вижда на първия ред 46-годишен мъж, който си е глътнал езика. Актьорът слиза от сцената и се втурва към зрителя. Докато се опитва да помогне обаче, мъжът захапва дланта му. Тогава Дарин сваля колана си и така успява да извади езика на пострадалия.

“Някъде се случват подобни неща всеки ден – някой някъде спасява някого. Със сигурност, но поради простата причина, че се занимавам с тази професия, по някакъв начин съм обект на внимание.” – споделя актьорът.

От няколко дни на таблото за съобщения в Народния театър е окачено благодарственото писмо към Дарин Ангелов на директора Мариус Донкин. Чувайки за него актьорът се усмихва и отново със скромност се опитва да отклони темата.

А всички зрители, които не са успели да догледат спектакъла заради инцидента, могат да презаверят билетите си за 20 януари.

 

източник: news.bg

За автора

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *