Сега четете
БНТ Пловдив отбелязва 45-та годишнина

БНТ Пловдив отбелязва 45-та годишнина

bnt2-logoС празничен спектакъл „Пловдив ЗАЕДНО …за да има какво да помним“ БНТ Пловдив ще отбележи 45-та годишнина от създаването си. Той е най-старият от регионалните телевизионни центрове на обществената телевизия. Излъчванията от студиото в Пловдив започват през 1971 година. Десет години по-късно, стартира първото икономическо шоу в българския ефир – „За един милиард“. Уникалният проект открива за телевизионната журналистика имена като Нери Терзиева, Живко Желев, Евгени Тодоров, Наско Начев. Пепа Славчева е автор и водещ на друга популярна продукция на пловдивските телевизионери – „Адрес 4000“, което остава на екран повече от 14 години.

От 16 октомври 2011 г. програмата на БНТ Пловдив, заедно с другите телевизионни центрове в страната, е част от регионалния канал на обществената телевизия – БНТ2.
Рубриката на БНТ Пловдив „Местно време“ стартира в регионален ефир. Днес това е публицистично и дискусионно предаване за местните политики и практики и се реализира от всички тв-центрове. „Местно време“ е територията за дискусии, експертни позиции и добри идеи в управлението и се излъчва всеки делничен ден в програмата на БНТ 2. През тази година медията получи и наградата на НСОРБ “Медия на общините“.

Предаването за разследваща журналистика „Абсурдите“, което днес се реализира от центровете на БНТ в цялата страна, също стартира като идея на колегите от Пловдив.

Запазена марка на журналистите от Пловдив са и предаванията от рубриката „Време за губене“, което обединява интересите на почитателите на лова и риболова с тези на познавачите на кинологията. Тази година екипът на предаването бе отличен с престижна награда от Организацията на обществените телевизии в Европа – Prix CIRCOM в категорията „Разследваща журналистика“. Журналистическото проучване за продажбата на отрови и токсични препарати за професионална употреба, след серийното отравяне на домашни животни в пловдивския район Северен в началото на 2016 г преодоля конкуренцията на 246 европейски програми.

През втората половина на годината БНТ2 започна излъчването на поредицата „45 години БНТ Пловдив“. На екрана на обществената телевизия бяха показани няколко десетки документални продукции на регионалния център, посветени на значимите личности и събития в културната история на града под тепетата. Зрителите имаха възможност да видят филмите –портрети за Георги Божилов – Слона, Димитър Киров, Златю Бояджиев, Станимир Видев, Начо Културата, Атанас Хранов, Александър Секулов, Георги Петров, Николай Стойков, Лили Кючюкова, поредиците „Тайните на древните траки“, „Крепостите на Източните Родопи“ и др.

Вижте и

БНТ Пловдив е дългогодишен партньор на общините от региона в организирането на значими публични събития, благотворителни инициативи и социалнозначими проекти.

Кулминацията на събитията по отбелязването на годишнината от създаването на БНТ Пловдив ще бъде на 9-ти декември 2016 г , когато на сцената на Драматичен театър Пловдив към трупата на театъра ще се присъединят артистите от Държавна опера Пловдив, а концерт ще изнесат виртуозният цигулар Марио Хосен и оркестър „Камерата Орфика“. Партньор на БНТ2 в проекта „Пловдив ЗАЕДНО…за да има какво да помним“ е Община Пловдив.

Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.


© 2022 Всички права запазени!
Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре