Днес започна изграждането на хипермаркет за дома и градината „Практикер“ в Ямбол. На достъпни цени, той ще предложи на жителите на града и околността богат асортимент от над 40 хил. продукта на водещи световни и български производители в различни категории: строителни материали, санитария, фаянс и теракот, ламиниран паркет, инструменти за ремонта и градината, осветителни тела, бои и декорация, градина, къмпинг, авто- и велоаксесоари.

Първа копка направиха кметът на общината Георги Славов и председателят на съвета на директорите на „Видеолукс холдинг”  Тодор Белчев, след като бе отслужен тържествен водосвет.

„Практикер” – Ямбол ще бъде разположен на бул. „Граф Игнатиев“ № 173-175, в съседство до хипермаркет „Технополис”. Така клиентите ще могат на едно място да намерят всичко, от което се нуждаят, за да направят дома си по-красив, комфортен и уютен.

Новият хипермаркет ще даде възможност на потребителите лесно да открият и изберат това, което им е необходимо, за да сътворят или обновят своите мечтани дом и градина. Стремежът на компанията е те да пазаруват в светла и приятна обстановка и да получават внимателна и професионална консултация.

Сградата на „Практикер” – Ямбол ще заема площ от близо 6800 кв. м. Търговската зала ще се простира на повече от 4900 кв. м., а за улеснение на посетителите ще бъде изграден безплатен паркинг със 144 паркоместа, свързан с паркинга на „Технополис”.

Главен изпълнител на проекта е фирма „Автострой“ ООД. Очаква се новият хипермаркет да посрещне първите си клиенти след 5 месеца.