Учени: Виното убивало

zelen-chaij-i-cherveno-vino-sreshtu-alchaijmer-129562Австралийски учени предупредиха, че консумацията дори и само на една чаша вино на ден може да ни убие и че малките количества алкохол никак не са безвредни, както се твърдеше досега, пише в. „Дейли мейл“.

Екипът на проф. Питър Кистлър от болницата „Алфред“ в Мелбърн анализирал медицинските данни на 900 хиляди души. От тях проличало, че дори изпиването дневно на 140 милилитра вино с алкохолно съдържание 12 процента и на 340 милилитра бира с 5 процента алкохолно съдържание води до опасни последици за сърцето.

Поетите редовно дори и малки дози алкохол предизвикват тъй-наречената атриална фибрилация – сърдечен ритъм извън нормите. Това състояние касае около 1 милион британци и е присъщо за 7 процента от населението на Обединеното Кралство на възраст над 65 години.

Експертите от дълго време предупреждаваха, че злоупотребата с алкохол може да доведе до атриална фибрилация. Но сега австралийските учени доказаха, че и малки дози питиета, приемани редовно, могат да я предизвикат. Екипът на проф. Кистлър проследил метаданните в период от 12 години. Изводът е, че редовното пиене е много опасно, независимо от това за какви количества става дума.

Вижте и

Учените са на мнение ,че причина за това неблагоприятно въздействие на алкохола е способността му да променя електрическите сигнали, регулиращи свиването на сърдечния мускул. Алкохолът си въздейства и с автономната нервна система, която контролира честотата на пулса и на дишането.

 

Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.


© 2022 Всички права запазени!
Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре