napПет дни остават за регистрация на касови бележки от различни покупки

Остават 5 дни до тегленето на голямата награда в лотарията с касови бележки на НАП чисто нов автомобил. Касовите си бележки потребителите на сайта www.kasovbon.bg могат да регистрират до 16,59 ч. на 9 декември.

Щастливецът, който ще грабне колата, ще бъде изтеглен на 11 декември в предаването на БНТ “Денят започва с Георги Любенов”. От началото на инициативата -16 ноември 2015 г., за участие са регистрирани 50 милиона касови бележки на обща стойност 650 милиона лева. До момента данъчните са раздали 50 смарт телефона и 11 телевизора.
В идващата неделя 6 007 русенци имат шанс да спечелят голямата годишна награда. Те участват в лотарията с регистрирани 2 093 932 касови бележки за обща в тях сума от 23 825 694 лв. Досега четирима наши съграждани са печелили награди.

Първа бе Росица Пенчева, която още на 18 декември миналата година взе втората седмична награда в играта, като с фискален бон за 1,70 лв. спечели смарт телефон с четириядрен процесор, 2 СИМ-карти, 5,3 инча HD дисплей със 180градуса зрителен ъгъл. На 7 февруари с касова бележка за 0,79 лв. Георги Георгиев от Русе спечели втората месечната награда 40-инчов 3D телевизор. На 14 февруари с бон за 4.90 лв. Нели Борисова отново спечели смарт телефон, като в печелившата си седмица бе регистрирала 22 касови бележки. За четвърти път в Русе пристигна награда от лотарията на НАП в тегленето на седмичните премии на 9 септември като с регистриран касов бон за покупка на хранителни продукти на стойност 3, 69 лв. Катерина Иларионова спечели отново смарт телефон.
От НАП отчитат, че интересът към Лотарията е постоянен, като за участие в седмичните игри се регистрират по около 1,5 милиона касови бележки, а за месечните се състезават средно по 4,5 милиона. В последните дни преди тегленето на автомобила, очаквано, интересът рязко се засилва, отчитат от
НАП.

В Разград има най-много регистрирани касови бележки средно на човек 403. На следващо място са Видин и Шумен съответно с по 378 и 373 бележки, а Русе e на 5-о място с 362 бележки средно на потребител. До момента най-високата регистрирана сума в лотарията е 10 000 лв., а най-ниската 3 стотинки, сочи статистиката на играта.
В Лотарията може да участва всеки, навършил 14 години, който има профил в сайта www.kasovbon.bg и регистрира валидни касови бележки, издадени след 16.11.2015 г. Няма ограничения за вида на покупката, нито изискване за минимална и максимална стойност. Имената на победителите можете да видите на сайта на лотарията www.kasovbon.bg

От НАП напомнят, че е важно хората да пазят касовите си бележки или техни сканирани, или фотокопия до края на играта, защото ще получават наградите си срещу тях. Всички търговци, издали печелившите касови бележки, се проверяват, поясняват още от НАП.