Фандъкова: Имаше проблем с информацията за инцидента в метрото

Фандъкова: Имаше проблем с информацията за инцидента в метрото
jordanka_fandukovaПо отношение на информирането на пътниците има какво да се желае, поисках промяна в инструкциите за това. Това коментира столичният кмет Йорданка Фандъкова вчерашния инцидент в метрото, заради който движението му беше блокирано за няколко часа.

Според свидетелствата на хората от блокираната мотриса информация за причината за забавянето е имало едва половин час след спирането на метрото.

Беше тежка авария – повреда в метровлака причини повреди в няколко участъка на контактна релса и това доведе сериозно забавяне при отстраняването на проблема, обясни Фандъкова, цитирана от bTV.

По думите ѝ работата на техническия екип е без забележки, а проверките на трасето са продължили и през нощта, така че да може тази сутрин да се осигури безпроблемната му експлоатация.

Имаше проблем с информирането на гражданите обаче, призна тя, макар машинистът да е действал според инструкцията.

Машинистът е длъжен да информира централата и диспечера, после – да се опита да възстанови движението и едва след това – до 5 минути, да информира хората във влака. Искаме промяна в това – след като съобщи за проблема на диспечера, да информира хората, каза Фандъкова.

Поднасяме извинения на хората за неудобството, каза още тя.

„Снощи нямаше опасност, нямаше нужда от притеснение, но въпросът беше с липсата на информация, хората в такава ситуация си мислят лоши неща, може да настане паника. Всъщност повечето хора реагираха спокойно въпреки напрегната обстановка, след като получиха информация, че няма друг проблем, освен техническия”, добави Фандъкова.

За автора

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *