Сега четете
Андрей Расийски е новият изпълнителен директор на Макс

Андрей Расийски е новият изпълнителен директор на Макс

Андрей Расийски ще бъде новият изпълнителен директор на телекомуникационния оператор Макс

  Мобилният телекомуникационен оператор Макс обяви, че Андрей Расийски ще бъде новият изпълнителен директор на компанията. Той се присъединява към Макс през 2013 г., като последно заема длъжността главен технически директор в телекома.

Андрей Расийки има 23-годишен опит в телекомуникациите и информационните технологии. Той започва кариерата си като системен инженер в Института за изследвания и развитие към Българската армия. От 2004 до 2009 г. е директор „Мрежова архитектура и инженерни технологии“ в БТК. След това се присъединява към Vestitel BG като главен технически директор и изпълнителен директор на българския офис. В периода 2010 – 2013 г. е и председател на Съвета на директорите на гръцкия офис на Vestitel.

Андрей Расийски има MBA от IE Business School в Испания, както и магистърска степен по „Компютърни науки“ от Нов Български Университет.

„Приех поканата да заема длъжността изпълнителен директор като естествено продължение на досегашната ми работа в Макс. Основната ми цел ще бъде да адаптирам компанията спрямо предстоящи промени в инвестиционните й планове“, коментира г-н Расийски по повод предстоящото преназначение.

Вижте и

Нейчо Величков, който заемаше длъжността изпълнителен директор, обясни личното си решение да напусне компанията така: „Андрей е опитен професионалист в преструктурирането на телекомуникационни компании и съм уверен, че той ще изпълни задачата си възможно най-добре, след като доведох компанията до финала на дълго подготвяна сделка с нов стратегически партньор“.

„Нейчо Величков ще продължи да бъде външен консултант на компанията и нейните акционери. Неговите експертиза, знания и добро познаване на местния пазар ще продължат да бъдат ценен актив за компанията и акционерите й ще продължат продуктивното си сътрудничество с него“, добавя Алфред Дийтъл, изпълнителен директор на „MT Management“, мажоритарен собственик на Макс телеком.

Телекомуникационният оператор Макс плати близо 8 милиона лева за използването на допълнителни 2х5 MHz в спектъра 1800 MHz преди месец. С новите честоти компанията ще се фокусира върху подобряване на своя супер бърз 4G мобилен интернет.
Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.


© 2022 Всички права запазени!
Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре