Сега четете
Във финландските училища идва революция

Във финландските училища идва революция

finland-smiles-wr-jpg__800x600_q85_crop

 

Министърът на образованието Марьо Килонен обяви, че според нея децата учат по система, която е базирана на стил от началото на 20-и век, който вече не е практичен и не отговаря на модерния свят, в който живеем. Тя силно вярва, че нуждите ни са се променили и ние също трябва да се адаптираме към новия начин на мислене и развитие.

Големите промени ще включват премахване на учебните предмети, които ще бъдат заместени от изучаване на индивидуални събития и феномени.

Това означава, че учениците вече няма да имат отделни предмети като математика, география и история, а ще учат за събития, като Втората световна война, от перспективите на математиката, географията и историята.

Новата система, която трябва да влезе в употреба през 2020г, ще бъде представена на 16-годишните ученици, което означава, че след като завършат първоначалното изучаване на предметите, ще могат сами да изберат за кое събитие или феномен да учат, въз основа на техните интереси и бъдещи проспекти.

Идеята в това е да бъдат елиминирани нежеланите предмети, от които учениците няма да имат полза за своето бъдеше и амбиции.

Финландската образователна система насърчава колективната работа, което означава, че учениците ще работят заедно в малки груби, а няма да седят на индивидуални чинове и да им преподава един учител.

Вижте и

Новата система ще изисква всички учители да са съгласни с въвеждането й и да се адаптират към промените, като вече около 70% от учителите в Хелзинки са започнали да се готвят за новия стил на преподаване.

Финландия може да се похвали с една от най-добрите образователни системи в света и се смята, че тези промени са поредната крачка напред за по-доброто бъдеще на децата.

 

източник: iskamdaznam.com

Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.


© 2022 Всички права запазени!
Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре