Сега четете
Мила Миленова – председател на БДВО за 2018 г.

Мила Миленова – председател на БДВО за 2018 г.

zx640c_2872911Тя поема ръководството на Българското дружество за връзки с обществеността (БДВО) от януари 2018 г., след мандата на Мануела Тотева, която ще бъде начело на организацията през следващата календарна година. Решението бе взето по време на редовно отчетно-изборно Общо събрание на организацията, което се проведе на 27 ноември в София.

Миленова е член на Управителния съвет на БДВО от 2012 г., а преди това, между 2010 и 2012 г., е била член на Комисията по етика на същата организация. През последните години отговаря за връзките с членовете на организацията и социалните мрежи.

Заема длъжността PR & Advertising Manager в мобилния телекомуникационен оператор Макс телеком, където отговаря за корпоративните и маркетинговите комуникации на компанията. Преди това е била управляващ директор в All Channels | PR, афилиирана агенция на FleishmanHillard в България.

Има 10 години опит в сферата на корпоративните комуникации, маркетинговите комуникации, маркетинга и медиите. Била е преподавател по Маркетинг и Маркетингово планиране в Университета за национално и световно стопанство от 2012 до 2014 г.

Водила е редица медийни обучения, както и обучения по публично говорене и по кризисни комуникации за различни организации. Завършила е специалност Връзки с обществеността в СУ „Св. Климент Охридски“. Има магистърска степен по Бизнес администрация – Стратегическо управление от СУ „Св. Климент Охридски“ и по Маркетинг от УНСС.

„Щастлива съм, че ми бе гласувано доверие да оглавя една от най-престижните професионални организации в сферата на комуникациите в България. Като председател на БДВО ще работя за издигането на престижа на PR професията, налагането на добри стандарти на работа и сплотяването на PR общността у нас“, коментира Мила Миленова по повод избора й за председател.

В рамките на Общото събрание,  членовете на Дружеството приеха отчет за дейността на организацията за изминаващата календарна година и програма за 2017 г., представени съответно от Радина Ралчева и Мануела Тотева.

През 2016 г. над 120 души практици са се включили в PR регистъра на подписалите Етичния кодекс. Сдружението има 90 отчетени членове, от които нови индивидуални членове и юридически лица. Наблюдава се устойчива тенденция за повишаване на числеността на членовете с дългогодишна принадлежност към организацията.

В Отчета на Комисията по етика към БДВО, бяха споменати разгледаните казуси, както и предстоящото стартиране на самостоятелен сайт. В рамките на събитието бе избран новият състав на Комисията по етика, в която остава Даниел Киряков, а нови членове са Евелина Христова и Мария Николова.

Бе избран Управителен съвет с мандат 2017 – 2020 г., със състав: д-р Александър Христов, Доника Ризова, Елена Матеева, Илияна Захариева, Мануела Тотева, Мила Миленова и Радина Ралчева. Асен Асенов и Яна Събева от досегашния състав приключват своите мандати.

Вижте и

Попълнен бе съставът на Контролния съвет, който е с петгодишен мандат и включва избраните Силвия Костова – председател, Росица Вартоник и Николай Боев.

Сред основните приоритети в програмата на сдружението за предстоящата година са: идентифициране и развитие на възможности за участие на организацията в проекти с външно финансиране; иницииране на дискусия по темата за стратегическата роля на професията в организационната структура  на предприятията; продължаване на инициативата за споменаване на марки в електронните медии; подновяване и развитие на партньорства с международни професионални организации.

Два важни предстоящи проекта са създаването на «комуникационен омбудсман» – независима институция, която ще защитава възможността гражданите да получават точна и навременна информация от компаниите и институциите, както и откриването на библиотека за специализирана комуникационна литература в памет на проф. д-р Тодор Петев.

Събранието беше включено в програмата на третото издание на „Денят на Бернайс“, който продължава с конферентна програма и на 28 ноември. Отчета на организацията, както и програмата за 2017 година, са публикувани на www.bdvo.org.

Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.


© 2022 Всички права запазени!
Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре